A bankok és a „kormányok” végjátéka

Iustitia - az igazságosság és a jog istennője

Rövid tájékoztató az OPPT-vel kapcsolatos eseményekről

A Földön egyre többen tájékozódnak a bankokat, „kormányokat” és nagyvállalatokat érintő gyökeres változásokról. Egészen pontosan arról, hogy az OPPT a UCC (Egységes Kereskedelmi Kódex) alkalmazásával törölte a működési engedélyüket, főszámláikat befagyasztotta, nagyobb nemesfém-készleteiket lefoglalta (lásd, korábbi cikkeink).

A rendszer „gazdái” természetesen tudnak a dologról, és nem tudják meg nem történtté tenni a megváltoztathatatlant (sem jogi, sem egyéb eszközökkel). A rendszer azonban még mindig mozgásban van, sőt, láthatjuk, hogy kissé eluralkodott a mohóság: a „kintlévőségeket” gyorsított ütemben próbálják belapátolni, miközben, új, segítségnek látszó „megoldások” elfogadtatásával igyekeznek játékban maradni.

A rendszer felülről repedezik, szétesőben van, de hogy milyen sokáig tart a folyamat, az az egyéneken is múlik. Az OPPT ügyeiről korábban értesült országok lakosai (mivel ők az eredeti angol nyelvű anyagokhoz közvetlen hozzáférnek) már hónapok óta udvariasan tájékoztatják a megszűnésre kerülő „kormányok”, bankok, bíróságok, végrehajtó cégek alkalmazottait a Tájékoztató a bankok, „kormányok”és vállalatok felszámolásáról szóló tájékoztatás egyéneknek történő kipostázásával, faxolásával, e-mailezésével. – Az utóbbit, a Tájékozódj és tájékoztass az alapvető jogi változásokról! oldalon leírtak alapján javasoljuk használni.

Ez utóbbi kiadványt, ami szabadon sokszorosítható, gyakran ATM-ek közelében helyezik el, illetve alkalmazottaknak, vagy az utca emberének osztogatják. Fontos, hogy ez nem offenzíva, hanem tájékoztatás, hiszen a rendszer egykori kiszolgálói (akik még mindig annak gondolják magukat), nem értesültek a változásokról. Az információt azonban továbbítják főnökeiknek, akik ugyanígy tesznek, végül a jogászok utána járnak a vonatkozó UCC-rendeletek jogosságának – hacsak főnökeik nem szólnak nekik, hogy fölösleges, ők már tudják, mi történt...

Ennek ellenére a bankok, kormányok még ragaszkodnának a régi sémához, hátha csoda történik (nem fog), uraik kimentik őket (nem tudják), továbbá nem is tudnak mást csinálni, hiszen ilyen helyzetre nincs működési tervük. Sokan, előre látva a jövőt, elhagynak egy-egy régiót, országot, a bizakodóbbak próbálnak új, „briliáns” ötletekkel extra forrásokat találni (pl ciprusi eset), sokan eladják „kintlévőségeiket”, de még mindig próbálják azt tenni, amihez értenek.

De lassan lefő az utolsó kávéjuk is.

Kis kitérő

Világszerte az egyének az OPPT dokumentumai használatával komoly eredményeket értek el a banki, bírósági, kormányalkalmazottak tájékoztatásában, és jogaik védelmében, adósságaik törlésében, az eseményekről pedig folyamatosan tájékoztatják egymást.

http://i-uv.com/freedom-stories/

Idézünk az egyik, az OPPT eseményeket naprakészen követő weboldalra érkezett tegnapi levélből:

„Most jövök a WESTPAC BANK-ból (ausztrál illetőségű), pénzt kellett raknom a hitelkártyámra (igen, inkább Udvarias értesítéssel kellett volna ellátnom őket, de autót kellett bérelnem, és a cég nem fogad el készpénzt). Mindegy, amikor fizettem, a pénztáros bejelentette, hogy a rendszer „felülvizsgálatot” jelzett neki a számlámmal kapcsolatban, és hogy legyek szíves beszélni az egyik kollegájával. Kíváncsi voltam, érdekelt a dolog, mivel tudtam, hogy úgyis megemlítem neki ezt a felszámolásos dolgot – de egy ideig várnom kellett. Végül leültünk, a hölgy ránézett a monitorjára, és közölte, hogy (számlamúltam alapján) tudnának még egy hitelkártyát kiállítani a számomra. „Igen?” kérdeztem, „még így is, hogy az egész pénzügyi rendszer összeomlás alatt áll, és felszámolják a bankokat, még mindig extra szolgáltatást kínálnak?” A hölgy visszahúzódott, meglepődött a hallottak miatt, de azt felelte, „igen”. Megkérdeztem hát, tudatában van-e a bankok felszámolásának, mire azt felelte: „igen, tudok róla”… Úgyhogy, gyerekek itt már a külvárosi alfiókokban is tudják, mi a helyzet.”

http://briankellysblog.blogspot.hu/2013/05/westpac-bank-rep-admits-knowledge-of.html

Még kisebb kitérő:

Akiknek félelmei volnának azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a saját, bankban őrzött pénzükkel, megnyugtatjuk őket, nem érheti őket kár. Erről később, bővebben írunk.

És most lássuk, hol az eszköz?

A magyar nyelvű foreclosure flyer az I UV honlap, http://i-uv.com/hungarian-translation-of-foreclosure-flyer oldaláról címről tölthető le.

Sok országban bevett akció, hogy banki tisztégviselők céges, de egyéni emailcímére tucatjával (tehát egyénenként egyet-egyet küldve, nem spamként) küldenek ilyen tájékoztató levelet, ajánlott levelet pár bevezető sorral, referenciákkal. Udvariasan, oktató céllal. Javasoljuk, hogy a tájékoztatást, a Tájékozódj és tájékoztass az alapvető jogi változásokról! oldalon leírtak alapján tedd meg.

A komolyabb rákészülést megkövetelő, az egyes egyéni esetek kezelésére vonatkozó Udvarias értesítést, kísérőlevél sablonokkal, használati útmutatókkal, a Hogyan érvényesítheted a UCC-ben rögzített jogaidat? oldalunkon tekitheted át és töltheted le a honlapunkról.

Ezek nem olyan anyagok, amiket elég lájkolni. Azért hozták létre őket, hogy az egyének segítsenek vele egymásnak és maguknak.

Megnyugtatásul:

Nem egy rendszer ellen dolgozunk, nem bajt keverünk, csak tájékoztatjuk a nemzetközi hatású jogi eseményekről az eddig nem értesült egyéneket. Egyéntől egyénhez szóló tájékoztatásról van szó, nem össznépi kezdeményezésről.

A sors iróniája, hogy a banki, kormányzati, jogszolgáltatási rendszer és a hozzájuk kapcsolódó intézmények alkalmazottainak döntő többsége ugyanúgy a mókuskerék foglya, és személy szerint joga van tudnia, hogy változott a kép, nincsenek adósságok, nincs rabszolgaság.

Felelősségük utána járni a dolgoknak, mielőtt károkat okoznának. Nem áll mögöttük többé cég, szervezet, hivatal.

Egy békés átmenet előtt állunk, egy értelmesebb kor kapujában, ahol az emberi értékek, képességek, az összetartás, az egyéni felelősség, a kreativitás ismét teret kaphatnak, és ahol a szabadságunkat, eddig rejtve tartott erőforrásainkat új, konstruktív célok elérésére használhatjuk.

Felébredhetünk végre. Jó reggelt, mindenkinek!

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap