UCC leírás

UCC - Uniform Commercial Code

A Földön nagyon kevesen ismerik a UCC-t, – beleértve a jogászokat is! – ezért ebben a cikkben jelezzük a globális, mindenkit érintő jelentőségét.

Mi a UCC?

A Uniform Commercial Code angol kifejezés mozaikszava a UCC, amely magyarra fordítva: Egységes Kereskedelmi Kódex, vagy: Egységes Kereskedelmi Törvénykönyv

De mégis, mi a ménkű az a UCC?!

Annak ellenére, hogy neked esetleg fogalmad sincs róla, a jelentősége sokkal, de sokkal nagyobb, mint godolnád. Az egyes országok jogszabályaitól független, globális jogrendszer, amely mindenkire vonatkozik, az emberiség jogi helyzetét és a Föld kereskedelmi életét szabályozza.

Az OPPT cselekedete pontosan ezért kiemelkedően fontos, mert ebben a törvényrendszerben vonta vissza a bankok, kormányok és vállalatok (vagyis az összes jogi entitás!) működési engedélyét, amelyről itt adtunk téjékoztatást: Tájékoztató a bankok, „kormányok” és a vállalatok felszámolásáról

Részlet a Tájékoztató...-ból:

„A UCC-ről nem tanulnak a jogi egyetemeken, csak a magasrangú bankok és kormányzati szervek alkalmazzák. Ennek megfelelően a legtöbb ügyvéd, ügyész és bíró nem is ismeri a UCC rendszerét, és érvénytelennek tekintheti azt...”

„Azok, akik az UCC hatókörét az Egyesült Államok területén kívül érvénytelennek tartják, ezzel semmisnek és érvénytelennek tekintenék a New-york-i Szövetségi Jegybank létrejöttének jogi alapjait is.”

Nekem személy szerint, mi közöm van a UCC-hez?

Rád is vonatkozik, még ha nem is tudsz, vagy eddig nem értesítettek róla hivatalosan. Pontosan ezért tettük közzé ezt az információt: Tájékozódj és tájékoztass az alapvető jogi változásokról! – Javasoljuk, hogy ismerd meg és tájékoztass másokat is, mert alapvetően más jogi helyzetben vagy, mint eddig, feltétlenül tudj tehát róla!

A UCC dokumentumok tanulmányozása

Az OPPT által, a UCC-ben rögzített dokumentumokat két helyen tanulmányozhatod:

  1. Az i-uv.com honlapon:
    http://i-uv.com/oppt-absolute/original-oppt-ucc-filings

  2. Regisztráció után, a hivatalos honlapon:
    https://gov.propertyinfo.com/DC-Washington/

Hogyan tudhatok meg még többet a UCC-ről?

Jó kérdés... keveseknek oktatják, de több száz év óta használják már... Nézz utána az interneten, hogy többet is tudj róla, mint amit itt most röviden leírtunk.

A UCC, angol nyelvű törvényszövege itt található: Uniform Commercial Code

Javasoljuk, ismerd ennek a honlapnak az összes tartalmát, mert mi is több cikkben és több féle módon érintjük a UCC kérdését.

 

Hozzászólások

Az UCC nem teljesen titkos, számos könyv taláható az Amazonon itt, még Kindle (e-könyv) formában is: 
Amazon.com: ucc
Szeretettel és együttműködéssel,
Dávid

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap