A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

 

A jog akkor válik élővé, ha jogérvényesítés követi.

A UCC alapján és a UCC-ben rögzített rendeletek figyelembe vételével, te, saját magad érvényesítheted a jogaidat, jogi képviselő nélkül is.

Mielőtt belefogsz a UCC alapján történő jogérvényesítésedbe, azt javasoljuk, hogy alaposan ismerd meg a leírtakat, a sorrend betartásával.

 

A UCC érvényessége

A UCC (Uniform Commercial Code – Egységes Kereskedelmi Kódex, vagy: Egységes Kereskedelmi Törvénykönyv) az egész Földön, minden kereskedelmi ügyletre érvényes jogrendszer, – amely kevéssé ismert az átlagember számára.

A magyarokra is vonatkozó érvényesség megértése alapvetően fontos, ezért A UCC érvényessége oldalon fejtettük ki bővebben, – ezzel kezdd a tájékozódást.

Javasolt, hogy a UCC rovat összes tartalmát ismerd meg, mielőtt továbblépsz. A rovatból elengedhetetlenül fontos ennek az írásnak az ismerete: A UCC kapcsolat

Jogi változások

A Tájékoztató a bankok, „kormányok” és vállalatok felszámolásáról oldalon tettük közzé a jogi változásokról szóló hivatalos tájékoztatás magyar nyelvű fordítását.

Jogerős, tele van a rendeletekre való hivatkozásokkal. Alapvetően fontos, de ez a jogi tény részben figyelmen kivül is hagyható, mert a UCC alapján, akár enélkül is érvényesítheted a jogaidat.

Tájékozódásra ajánlott alapinformációk

Az OP könyvében a Stróman fejezetben 9 oldalt találsz, amelyek megismerését mindenképpen javasoljuk.

Amennyiben bármilyen hitel ügyében, a UCC alapján kívánsz eljárni, akkor az OP könyvében a VI. A hitel mint rablás fejezetben található 8 oldalt és az Ébresztő videótár videói közül, a Hitel és pénz videókat ajánljuk a figyelmedbe.

Jogérvényesítés hitel esetében

A „UCC jogérvényesítés hitel esetében” című webkonferencián is foglalkoztunk azzal, hogy az állítólagos hitel esetében mi a lépésről-lépésre sorrend.

Mielőtt belefognál bármilyen jogérvényesítésbe, feltétlenül ismerned kell a

Tisztázás és a

Bevezető az Udvarias értesítések használatához oldalak tartalmát is.

Mik szükségesek a jogérvényesítéshez?

 1. Alapos tájékozottság – ebben igyekszünk segíteni téged, ezt szolgálja ez a honlap is. Ha teheted, akkor tanulmányozz más, hiteles forrásokat is. Ez utóbbiak angol nyelven érhetők el.

 2. Partnerség – a jogérvényesítés során együttműködő partnernek tekintjük a másik felet, ezért alapvető a barátságos hangnem.  A folyamat alapvetően tisztázást kérő és tájékoztató jellegű, amely szerencsés esetben, egyeztetővé válik.

 3. Következetesség és kitartás – ezek bizony alapvetően szükségesek...

A jogérvényesítés folyamata

1. lépés – a jogrendszer és a törvényesség tisztázása

A törvényességet a UCC alapján tisztázzuk.

Hitel kérdésében már van néhány olyan eszköz a honlapunkon, amelyeket szabadon felhasználhatsz arra, hogy tisztázd a törvényes alapokat. Íme, a tisztázást szolgáló eszközök:

Minták is találhatók benne,  hogy az átfogó ismereteid alapján, a megfelelő módosításokkal, belátásod szerint használhasd őket.

 • A Miben segíthetünk? oldalon találod a Hitel felszámolására használható jogi eszköz-t, amelynek célja, hogy tisztázza a neked adott kölcsön, vagy hitel eredetét. Ennek a kérdésfeltevésnek és a választ kérésnek a jogi alapja a UCC § 1-308. Amennyiben a kölcsönt adó nem tudja hitelesen igazolni az eredetet, akkor neked nincs hiteled.

 • Sophia levele egy összetettebb kérdés- és tájékoztató sort tartalmaz. Ismerd meg és nyugodtan alakítsd át a te ügyednek megfelelően. Lényegében a Miben segíthetünk? oldalon található eredetkérés bővebb és szellősebb változata, amelyben leírtak felhasználását alapos szűrés és válogatás után ajánljuk.

 • A Stróman cikkben is van egy fontos rész, amellyel a hiteled törvényességét kérdezheted meg.

Mintalevél a hitel, vagy kölcsön törvényességének tisztázására

Segítségként, a fenti források felhasználásával, elkészítettünk egy mintalevelet, amelyet belátásod szerint, a megfelelő átalakítással, szabadon használhatsz.

Mi a lényege?

 1. az állítólagos cégnek (banknak, pénzintézetnek) küldheted,

 2. a hitel, vagy kölcsön UCC alapján való törvényességének tisztázása szükséges ahhoz, tovább fizesd az állítólagos tartozásodat. Amennyiben a kért szempontokra nem kapsz egyértelmű és pontos válaszokat, akkor törvénytelenségről van szó, vagyis neked nincs tartozásod.
  Megjegyzésként:
  amennyiben nem kapsz tételes és pontos választ a kérdéseid mindegyikére, akkor a UCC alapján ez azt jelenti, hogy igazad van, tartozásod immár nincs. (Micsoda nagy magyar bölcselet!: „A hallgatás beleegyezés.”)

 3. Amennyiben kapsz bármiféle, ámde kitérő választ, névvel (nevekkel) és címmel, akkor folytathatod immár az ember és ember között kommunikációval, vagyis az Udvarias értesítéssel, amelynek leírását alább találod.
  (Megjegyzés: A szerkesztők ismerete szerint, érdemleges válasz nem várható, mert minden hitel csalás, erről Az összes bankhitel csalás oldalon írtunk.)

Íme, a mintalevél: Mintalevél.doc és mintalevél.odt.

Mivel a most jelzett kérdéssel foglalkozik, ezért a figyelmedbe ajánljuk ezt a cikket is:

Törvényes a hiteled?

 • A tövényesség tisztázása

A törvényesség tisztázása nem banki megkeresések esetére – bármilyen állítólagos kormányhivatal, polgármesteri hivatal, adóhivatal, rendőrség, közjegyző, bíróság, végrehajtói iroda stb. valamilyen ügynöke általi kommunikáció válaszaként amiatt, hogy ő azt a valótlanságot állítja, miszerint rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel

Az alábbi Válaszlevél mintában a pirossal írt részeket írd át feketével a Te esetedre, a zárójelben magyarázatok vannak, azt töröld.

Válaszlevél minta (nem banki)

FONTOS!

Jelezzük, hogy rendkívül fontos az, hogy egyértelműen és nyomatékosan jelezd most és a későbbiek során is az abbéli alapállásodat, hogy pl.:

amennyiben a kért szempontok alapján, igazolni tudják a hiteled eredetének törvényességét, akkor Te helytállsz, továbbra is fizeted a törlesztőrészletet.

A későbbiek során is nyomatékosan jelezd ezt az alapállásodat.

2. lépés – Udvarias értesítés

Amennyiben az 1. lépés alapján nem kaptál egyértelmű és pontos választ a feltett kérdéseidre, vagyis a törvényesség tisztázatlan maradt, ekkor kerül sor a 2. lépésre, vagyis az Udvarias értesítés küldésére.

Az Udvarias értesítések a UCC jogrendje alapján, az ember és ember között használható jogi eszközök, amelyek eredetije, az OPPT Courtesy Notice oldalon találhatók.

Útmutató – hivatalos forrás: Hungarian Translation of Courtesy Notice Guidelines

Mielőtt bármelyik Udvarias értesítést alkalmazni kívánod, alaposan ismerd meg az útmutatót.

Fontos, hogy ismerd az útmutató 13. oldalán megtalálható Folyamatábrát és annak alapján cselekedj.

Udvarias értesítések

Szám szerint, öt van belőlük, a különféle helyzetekben történő jogérvényesítésekre.

1. Írásbeli akciók
– hivatalos forrás: Hungarian Translation of Courtesy Notice Paper Action

Ezt a verziót, a felszámolt jogi személyiséggel való bármilyen írásbeli kommunikációra lehet használni, mint például a számla, megállapítás, követelés. Ez használható az ez utáni egyéb levelekre is, mint például az felszólítás, a szabálysértési értesítés vagy a beidézés számlájaként.

2. Aktuális incidens
– hivatalos forrás: Hungarian Translation of Courtesy Notice Incident

Ez olyan incidensre használható, mint például az akadályoztatás, letartóztatás vagy bebörtönzés, mely okirat nélkül zajlik.

3. Jövőbeli akció
– hivatalos forrás: Hungarian Translation of Courtesy Notice Future Action

Ezt akkor küldjük, amikor egy egyén a felszámolt jogi entitás ügynökeként lép fel, és a jövőben várhatóan kapcsolatba lép Önnel.

4. A rabszolgatartói rendszer támogatása (általános)
– hivatalos forrás: Hungarian Translation of Courtesy Notice Slavery Foreclosure General

Ezt bármilyen esetben küldhetjük, ha az egyén tevékenysége a RABSZOLGATARTÓ RENDSZER fennmaradását szolgálja, mely közvetetten az Ön „mérhető kárát” jelenti

5. A rabszolgatartói rendszer támogatása (egyéni)
– hivatalos forrás: Hungarian Translation of Courtesy Notice Slavery Foreclosure Individual

Ez hasonló az előző verzióhoz, azzal a módosítással, hogy ez a dokumentum megnevesít egy eseményt, ahol a kár egy másik egyén ellen irányul, s ez Önt szintén sérti.

Számla
– hivatalos forrás: Hungarian Translation of Courtesy Notice Invoice

Számla kibocsátására akkor kerül sor, amikor követelés keletkezik a Címzett cselekedete miatt.

Forrás: a dokumentumok hivatalos fordításai, így a magyar is, a Translations of CNs and other OPPT documents oldalon találhatók.

Utánközlések az OP magyar honlapon:

Alaposan és pontosan ismerd az Útmutató-t - és annak 13. oldalán megtalálható Folyamatábrán található lépéseket betartva cselekedj.

Alább a jelzett folyamatábra:

A UCC jogérvényesítés folyamatábrája

Kísérőlevél minta

A minta kísérőlevelet, a belátásod szerint, az adott helyzetre átalakítva, szabadon felhasználhatod.

Szerkeszthető .doc, .odt.

1. Írásbeli akciók
– Eredeti .pdf; szerkeszthető .doc, .odt; nyomtatás után, kézzel írható .pdf

2. Aktuális incidens
– Eredeti .pdf; szerkeszthető .doc, .odt; nyomtatás után, kézzel írható .pdf

3. Jövőbeli akció
– Eredeti .pdf; szerkeszthető .doc, .odt; nyomtatás után, kézzel írható .pdf

4. A rabszolgatartói rendszer támogatása (általános)
– Eredeti .pdf; szerkeszthető .doc, .odt; nyomtatás után, kézzel írható .pdf

5. A rabszolgatartói rendszer támogatása (egyéni)
– Eredeti .pdf; szerkeszthető .doc, .odt; nyomtatás után, kézzel írható .pdf

3. lépés – Számlázás

Amennyiben az Udvarias értesítés után, immár törvénytelen követeléssel jelentkezik az értesített személy, vagy az állítólagos cégtől, aláírás nélküli követelést kapsz, akkor számlázásra kerülhet sor. Néhány gondolat a helyes számlázásról.

3. lépés / A.

A már ismert, az álltólagos cég állítólagos alkalmazottja részére Udvarias értesítést küldtél.

3. lépés / B.

Az Udvarias értesítés ellenére, ugyanattól, vagy más személytől, esetleg aláírás nélküli jogtalan követelést kaptál az ügyedben.

Ebben az esetben az első már ismert és az új második személy részére egyaránt küldendő a számla, mert az első értesítés ellenére, más is bekapcsolódott a törvénytelenség fenntartásába.

Alapelv:

A konkrét ügy kapcsán aktuálisan csak egy(két) állítólagos alkalmazott jelentkezik, ugyanakkor az összes, előzőleg  már megismert állítólagos alkalmazott részére is küldendő számla.

Megjegyzés: Folyamatosan, így akár 8-10 főre is felduzzadhat azoknak száma és személye, akiknek számára számla küldendő.

3. lépés / C. - adósságbehajtó jelentkezése

Amennyiben a több Udvarias értesítés és a számlázások ellenére, a konkrét ügyedet átadják adósságbehajtónak, akkor:

 1. Az összes, eddig megismert ügyintézőnek küldendő a számla, ennek a tarifája igen magas, 10.000 uncia ezüst.
 2. Az adósságbehajtó részére is megküldendő az Udvarias értesítés.
  Az adósságbehajtó minden egyes törvénytelen követelése alapján, számlát kell küldeni az összes, eddig már ismert állítólagos cég ügyintézőjének is, – és természetesen, magának az adósságbehajtónak is.

Számla emlékeztető

Minden egyes számláról, a megadott teljesítés határidejének lejárta után, helyes, ha számla emlékeztetőt is küldesz arról, hogy a jogos követelésedre emlékeztesd a törvénytelenül eljáró állítólagos alkalmazotta(ka)t.

Alább a számla minta2013. 11. 5-én módosítva!

Szerkeszthető .doc, .odt

4. lépés – A kártérítés, mint végső eszköz

Amennyiben a UCC jogérvényesítés során az Udvarias értesítés és a számlázások ellenére, az adott egyén, aki az állítólagos cég nevében jár el, nem hagy fel a jogtalan követelésével és ezzel kárt okoz neked, akkor az okozott kár 3-5-szöröse hajtható be a kárt okozó egyénen, vagy az adott ügyben törvénytelenül eljáró egyéneken.

A UCC alapján történő eljárás után, a kártérítés is a UCC alapján történik, az ezzel kapcsolatos útmutató az

OPPT UCC Toolbox, magyarul

OPPT UCC Toolbox, magyarul oldalon található. Tanulmányozd alaposan!

A kártérítés technikai lebonyolításához további támpontokat itt találsz:

UCC1 Financing Statement - a UCC Első Pénzügyi Nyilatkozat benyújtása

Értsd meg a szerződési jogot és nyersz

Megjegyzések:

Joggal feltételezhető, hogy az állítólagos (már jogalap nélkül működő) cég állítólagos alkalmazottja, nem kívánja azt, hogy az állítólagos cég helyett, a saját maga vagyonával álljon helyt az okozott kárért, márpedig a jelzett folyamat alapján, erre is sor kerülhet...

A folyamatábrán, az „Opció 3. - Használja a UCC okiratot” megjelöléssel találod a kártérítés lehetőségét. Bízunk benne, hogy erre soha nem kerül sor, mert sokkal előbb megszűnik az ellened irányuló törvénytelen követelés.

Kitekintésül ajánljuk

Tudjuk, hogy sokakban felmerül a kérdés, hogy mennyire lehet hatásos a UCC-ben rögzített jogok érvényesítése. Megerősítjük, hogy a UCC-ben rögzítettek alapjogok, a Földön ez az, aminek alapján a teljes gazdasági élet működik. Eddig csak egy igen szűk réteg használta: bankok legfelsőbb vezetői, kormányok stb. Mostantól az egyes ember is érvényesítheti a UCC-ben rögzített jogait.

Azt is tudnod kell, hogy az immár jogalap nélkül működő bankok, kormányok és nagyvállalatok, messzemenően abban a tévhitben akarnak téged tartani, hogy márpedig ők jogszerűen tartanak téged rabszolgasorban, kényszerítik tehát az „alkalmazottaikat”, hogy ezt az értésedre adják. Ismételten jelezzük, hogy kitartás, következetesség szükséges a UCC jogrend alapján történő jogérvényesítéshez, amelyhez akár az átmeneti nehézségek vállalása is szükséges.

Az alábbi forrásokat ajánljuk, hogy tájékozódj a sok országban történő jogérvényesítésekről:

Magyar nyelven küldött Udvarias értesítések: Udvariasan értesítettem

Más nyelveken küldött Udvarias értesítések: One Peoples' Public Notice Board

Freedom Stories és Freedom Stories

OPPT SUCCESS STORIES (angol nyelvű csoport a Facebook-on)

– Keress rá a Google-ben pl. erre a kifejezésre: „OPPT success

Zárszóként

Ismét megerősítjük, hogy az ezen a honlapon illetve a „hivatalos” honlapon – I UV –  megjelent összes információ kitartó és alapos tanulmányozása szükséges a teljes megértéshez és a helyes jogérvényesítéshez. Mi azt is tudjuk, hogy megéri az idő és energia ráfordítás, de a döntés a tiéd...

Egyet ne tégy: a UCC és a magyar jogrendet semmi esetre se keverd! Vagy az egyik, vagy a másik, vagy ha az a helyes, akkor párhuzamosan mindkettő.

Eredményes jogérvényesítést kívánunk neked!

 

Hozzászólások

Jó magam egy spesiálisnak tűnő helyzetben vagyok benne.
Hagyatéki örökségben, elfogadtam a banki terheket, mert ez a lakás az otthonom és nem mellékesen 6 millió ft már ki van fizetve, a 7 millió felvett hitelre. OTP s állami támogatású hitelről van szó, forintosról. Nade, a hugom is benne van a történetben, mert -szerintem rossz tájékoztatás miatt- a hagyatékát nem visszautasította, hanem lemondott róla. Határozott és többször elmondott kérésemre a közjegyző előtt, miszerint kértem, hogy azt választjul, hogy a hugomnak semmi felelőssége ne legyen az ügyben. Most felmondták azóta a szerződést, de a levélben azért közölték, hogy van mód helyreállítani szerződésmódosítás keretében. 
Kérdésem: tudom ugyan úgy ebben az esetben érvényesiteni a jogaimat, ebben a helyzetben?
Ugyan is én nem félek, míg a hugom kapott levelet a banktól, amiben rá akarják hárítani az őrá eső részt. 
Köszönöm szépen 

Kedves „szabadember”!

Most is jelzem, hogy a UCC és az állítólagos magyar jog teljesen más, köznyelvien fogalmazva: köszönőviszonyban sincsenek egymással.

Ha a jogaidat akarod érvényesíteni, akkor semmi esetre se keverd azokat!

 • Vagy az egyik,
 • vagy a másik,
 • vagy ha azt tartod szükségesnek, akkor párhuzamosan mindkettő, de keverés nélkül!

A jelzett esetedre, a fent leírt UCC jogérvényesítési folyamat egy az egyben alkalmazható - ha úgy döntesz.

 

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap