Kiürült a bár... vége a bulinak

Vége a bulinak!

Részlet a Removing the shackles szerkesztőjének, D-nek 2013. aug 4-i cikkéből

Imádom a mostanában beérkező információkat! Épp a kellős közepén voltam egy cikknek, amely bemutatja az USA és a Vatikán közötti kapcsolatot… de ennek az infónak hamarabb kell kijönnie. A HSBC (Anglia legnagyobb bankja, a második legnagyobb értékű cég a tőzsdén) felszámolja a külképviseletek, de még a vatikáni képviselet számláit is. Az USA néhány napja bejelentette, hogy „biztonsági okokból” követségeket zár be az ún. „veszélyzónákban”... de ahogy azt korábban említettem egy skype-beszélgetésem során, a „biztonsági okok” valójában azt jelentik”: kifogytunk a pénzből, és nem tudjuk fizetni a számláinkat”, és ez így is van.

A bulinak vége, barátaim, köszi, hogy eljöttetek, de a bár kiürült, a csipszes és mogyorós tálak üresek, a kidobó srácok már a részegeket cipelik kifelé. A pultos most vette észre, hogy a borravalós doboz is üres, de még a kasszának is csak a hűlt helye maradt. Mivel nem tudnak fizetni az elfogyott italokért, holnap vagy azután sem fog újabb szállítmány érkezni – és mivel az utolsó szállítmányt már a legutolsó beszállítójuk hozta (a többi cég már rég lepattintotta őket, mivel nem tudtak fizetni az áruért) még megpróbáltak összekotyvasztani valami saját löttyöt, gondolván, el lehet adni 12 éves skót viszkiként, de az egész az arcukba robbant.

A bankok, a kormánynak nevezett cégek, az IMF, a BIS és a csatlósaik teljesen tönkrementek. Még annyi nafta sem maradt a benzintartályukban, hogy a látszatot fenntartsák. Minden pénzforrásuk, és a titkos tartalékaik… mind-mind odavesztek. Úgy gondolom, a következő hetekben többet is olvashattok az alábbiakról.

Ez a cikk jobban összegzi a dolgot:

„Ha nem tudnátok róla, a hivatalos „nemzeti” adósság összege immár 70 napja változatlan. Hogy lehet ez, ha tudjuk, hogy az adósságunk percenként körülbelül egymillióval növekszik?
A CNSnews.com szerint, amely kielemezte az U.S Kincstár adósságadatait, a szövetségi adósság 70 napja, (e cikk írásakor július 29. van) megállt a 16,699,396,000,000.00 dollárnál, ami nagyjából 25 millióval kevesebb, mint a kongresszus által meghatározott 16,699,421,095,673.60 dolláros törvényes adósságküszöb. (…)

Lehet, hogy a következő 25 percben átlépjük a határt...

Emlékeztetlek benneteket, ha az adósság akár csak egyetlen pennyvel meghaladja az előírt értéket, az a fennálló törvények megsértése volna. A Kincstár szerint persze ez nem történt meg, ugyanakkor, e sorok írásának időpontjában az USDebtClock.org állása szerint országunk adóssága meghaladja a határértéket. (...)”

Ahogy említettem, a bulinak vége. Az utolsó dalt még eljátsszák, de ráadásra senki ne számítson.

Jobb idők jönnek, mindenkire.

D.

Lásd még: www.bbc.co.uk/news/uk-23565506

Forrás: http://removingtheshackles.blogspot.hu/2013/08/the-bar-is-now-dry-party-is-all-over.html

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap