Ismerd meg a STRÓMANODAT! – X. rész – A fegyveres erők

Stróman - A fegyveres erők

Abban a kereskedelmi vállalatban, amelyik azt a nevet választotta magának, hogy „Észak-Írország és Nagy Britannia Egyesült Királysága”, rengeteg alkalmazott dolgozik az „Angol Fegyveres Erőknek”. A legtöbb országban ugyanez a helyzet. Ha megkérdeznéd, hogy „mi a céljuk ezeknek a felfegyverzett és kiképzett embereknek?”, milyen választ kaphatnál?

Lehet, meglep, de azok az emberek, akik őket alkalmazzák, azt akarják tőlük, hogy védjék meg őket (a munkaadókat) az ellenségeiktől. Nem is új ötlet ez, mondhatnád. Bizony, ahogy mondod, ez nem egy új keletű dolog, de meglepődnél, ha rájönnél, hogy ez az ellenség egészen nyilvánvalóan te vagy! Tehát nem csak „szörnyetegnek” vagy nyilvánítva, de „ellenségnek” is.

Mivel ők hozzátok képest igencsak kevesen vannak, valójában rettegnek tőletek és úgy érzik, szükségük van testőrökre, akik biztonságban tartják őket a haragotoktól, arra az esetre, ha rájönnétek, mennyire manipulálnak benneteket és kirabolnak titeket. Mellékesen, úgy vélik, ha bárki engedélyt kér valamilyen tevékenységre, amire a szokásjog alapján amúgy is engedélye volna, hogy „gyerek” legyen és hasonlók, nincs következménye.

Nézzünk egy lehetséges szituációt. Fogsz néhány fiatalt és elviszed őket a McDonalds-ba és rendelsz néhány ételt. Mikor az ételek elkészültek, azt mondja a menedzser, hogy „ingyen elfogyaszthatod az ételt, ha ezt a töltött revolvert, odamész ahhoz az asztalhoz a sarokban és lelövöd azt a férfit – nem lesz következménye, én hatalmazlak fel rá, hogy megtedd”. Miután kipislogtad magad, megkérdezed tőle, hogy miért tennél ilyet, hiszen semmit nem ártott neked az az ember. A menedzser erre azt mondja, hogy „nekem sem tett soha semmi rosszat az az ember, de van egy csomó pénz a tárcájában és el akarom lopni tőle, szóval csak menj és lődd le, minden rendben van, hiszen én mondtam neked, hogy tedd meg”.

Kicsit őrülten hangzik? Nos, ez gyilkosság lenne és bűncselekménynek minősül a szokásjog szerint, és elég nevetséges, ha valaki azt mondja, hogy ölj meg valakit és ez rendben van, csak azért, mert ő azt mondja. Senkinek nincs felhatalmazása arra, hogy azt mondja neked, ölj meg valakit – emlékezz, ugyanazokkal a jogokkal és privilégiumokkal születtünk, és senki nem rendelkezhet mások felett, és leginkább arra nincs felhatalmazva, hogy gyilkossá tegyen.

A kereskedelmi cégnek, mely viccesen úgy gondolja, hogy ő „a kormány”, ugyanolyan helyzetben van, mint a McDonalds és ugyanúgy nincs felhatalmazása a szokásjog megszegésére és fegyveres alkalmazottaik küldésére egy másik országba, hogy azok ott embereket öljenek – olyan embereket, akik nem ártottak nekik és akiket ki akarnak rabolni. Minden háborút és válságot szándékosan okoznak azok, akik abból hasznot akarnak húzni. Gondoltad volna valaha is, hogy a „társadalom” miért költ iszonyatos pénzeket fegyverkezésre? Kik is a tulajdonosai azoknak a cégeknek, amik profitálnak ezekből az eladott fegyverekből? Ki kapja a pénzt azon helyek újraépítéséért, amiket a „te” saját hadsereged pusztított el? Kik profitálnak azokból a hihetetlen magas összegű „hitelekből”, melyeket a leigázott országok vesznek fel, amik nem tettek leigázóik ellen és akiknek így olyan összegű tartozásaik keletkeznek, amit képtelenség valaha is visszafizetniük?

A második világháború óta több, mint négy millió ember halt meg a kereskedelmi cégek külföldön történő beavatkozása eredményeképpen, és minden egyes ilyen halott a szokásjog alapján gyilkosság áldozata. Ezek a cégek azt hiszik, hogy az alkalmazottaik törvény felett állnak és azt csinálhatnak amit csak akarnak. Időről időre ezek a cégek azt követelik, hogy emberek, jóváhagyásuk nélkül lépjenek be az ő fegyveres erőikbe. Emlékszer olyanra, hogy valaha is kérték volna a beleegyezésed egy ilyen erőszakos-toborzás műveletre? Ha kérdezték volna „Igent” mondtál volna? És ha igent mondtál volna, az törvényessé tenné azt, hogy erőt alkalmazz azokkal szemben, akik azt mondták volna, hogy „nem”? Valaha volt olyan benyomásod, hogy ezek a dolgok áthágják a személyes jogaidat és a szokásjog követelményeit?

Nem csak a más országok lerohanása és az emberek legyilkolása tiporják el őket (a személyes jogokat és a szokásjogot – a ford.), de szintén jelentős negatív hatással van rájuk, hogy az az ember, aki csatlakozik a fegyveres erőkhöz, nem tudja, hogy a (kereskedelmi) munkaadójuk ennek a világnak az igazi terroristái. Próbáld megnézni ezt a rövid videót,

hogy lásd a hatását az egyszerű átlagemberekre. Úgy érzed, hogy ez kicsit túlzás? Nos, ez a riport az Angol nemzeti TV hírekben 2010. Szeptember 6-án került vetítésre, a volt hadseregparancsnok, Sir Richard Dannatt admirális követelésére, miszerint inkább a „haszonlesők”, mint a nemzetbiztonság döntöttek az iraki és az afganisztáni háborúkról. Minden egyes nagyobb háború üzleti érdekek miatt tört ki, amely tényt soha de soha nem ismertek be a közvéleménynek.

Michael Rivero összerakott egy az Amerikában levő helyzetről szóló tömör nyilatkozatot (mely valójában az egész világra hatással van). A nyilatkozata angol nyelven itt olvasható (a nyilatkozat fordítását később tesszük közzé, addig az angol nyelvű dokumentum a fenti linken olvasható).

(Szerk. megjegyzése: az alábbi rész fordítása még nem készült el, ideiglenesen angolul tesszük közzé)

I know that many people have a great deal of difficulty with understanding just how many wars are started for no other purpose than to force private central banks on to nations, so let me share a few examples, in order that that you can understand why the US Government is engaged in so many wars against so many foreign nations. There is ample precedent for this.

The United States fought the war of the American Revolution primarily over the Currency Act of King George III, which forced the colonists to conduct their business only using printed bank notes borrowed from the Bank of England at interest. After the revolution, the new United States adopted a radically different economic system in which the government issued its own value-based money, so that private banks like the Bank of England were not siphoning off the wealth of the people through interest-bearing bank notes.

"The refusal of King George 3rd to allow the colonies to operate an honest money system, which freed the ordinary man from the clutches of the money manipulators, was probably the prime cause of the revolution". -- Benjamin Franklin, Founding Father

But bankers are nothing if not dedicated to their schemes to acquire your wealth, and they know how easy it is to corrupt the leaders of a nation. Just one year after Mayer Amschel Rothschild had uttered his infamous statement: "Let me issue and control a nation's money and I care not who makes the laws", the bankers succeeded in setting up a new Private Central Bank called the First Bank of the United States, largely through the efforts of the Rothschild's chief US supporter, Alexander Hamilton.

Founded in 1791, by the end of its twenty year charter the First Bank of the United States had almost ruined the nation's economy, while enriching the bankers. Congress refused to renew the charter and signalled their intention to go back to a state-issued value-based currency on which the people paid no interest at all to any banker. This resulted in a threat from Nathan Mayer Rothschild against the US Government: "Either the application for renewal of the charter is granted, or the United States will find itself involved in a most disastrous war". Congress still refused to renew the charter for the First Bank of the United States, whereupon Nathan Mayer Rothschild railed, "Teach those impudent Americans a lesson! Bring them back to colonial status!"

Financed by the Rothschild-controlled Bank of England, Britain then launched the war of 1812 to re-colonise the United States and force them back into the slavery of the Bank of England, or to plunge the United States into so much debt they would be forced to accept a new private central bank. The plan worked. Even though the War of 1812 was won by the United States, Congress was forced to grant a new charter for yet another private bank issuing the public currency as loans at interest, and that was the Second Bank of the United States. Once again, private bankers were in control of the nation's money supply and cared not who made the laws or how many British and American soldiers had to die for it.

Once again the nation was plunged into debt, unemployment, and poverty through the plundering of the private central bank, and in 1832 Andrew Jackson successfully campaigned for his second term as President under the slogan, "Jackson And No Bank!" True to his word, Jackson succeeds in blocking the renewal of the charter for the Second Bank of the United States.

"Gentlemen! I too have been a close observer of the doings of the Bank of the United States. I have had men watching you for a long time, and am convinced that you have used the funds of the bank to speculate in the breadstuffs of the country. When you won, you divided the profits amongst you, and when you lost, you charged it to the bank. You tell me that if I take the deposits from the bank and annul its charter I shall ruin ten thousand families. That may be true, gentlemen, but that is your sin! If I let you go on, you will ruin fifty thousand families, and that would be my sin! You are a den of vipers and thieves. I have determined to rout you out, and by the Eternal, (bringing his fist down on the table) I will rout you out!" -- Andrew Jackson, shortly before ending the charter of the Second Bank of the United States. From the original minutes of the Philadelphia committee of citizens sent to meet with President Jackson (February 1834), according to Andrew Jackson and the Bank of the United States (1928) by Stan V. Henkels

Shortly after President Jackson (the only American President to actually pay off the National Debt) ended the Second Bank of the United States, there was an attempted assassination which failed when both pistols used by the assassin, Richard Lawrence, failed to fire. Lawrence later said that with Jackson dead, "Money would be more plenty".

Of course, the present day American public school system is as subservient to the bankers' wishes to keep certain items of history from you, just as the corporate media is subservient to Monsanto's wishes to keep the dangers of Genetically Modified foodstuffs from you, and the Global Warming cult's wishes to conceal from you the fact that the Earth has actually been cooling for the last 16 years. Thus is should come as little surprise, that much of the real reasons for the events of the Civil War are not well known to the average American.

When the Confederacy seceded from the United States, the bankers once again saw the opportunity for a rich harvest of debt, and offered to fund Lincoln's efforts to bring the south back into the union, but at 30% interest. Lincoln remarked that he would not free the black man by enslaving the white man to the bankers and using his authority as President, he issued a new government currency, the “greenback”. This was a direct threat to the wealth and power of the central bankers, who responded quickly.

"If this mischievous financial policy, which has its origin in North America, becomes entrenched, then that Government will issue it’s own money without cost. It will pay off debts and be without debt. It will have all the money necessary to carry on it’s commerce. It will become prosperous to a degree which is without precedent in the history of the world. The brains, and wealth of all countries will migrate to North America. That country must be destroyed or it will destroy every monarchy on the globe". -- The London Times responding to Lincoln's decision to issue government Greenbacks to finance the Civil War, rather than agree to private banker's loans at 30% interest.

In 1872 New York bankers sent a letter to every bank in the United States, urging them to fund any newspapers which opposed government-issued money (Lincoln's greenbacks): "Dear Sir: It is advisable to do all in your power to sustain such prominent daily and weekly newspapers... as will oppose the issuing of greenback paper money, and that you also withhold patronage or favours from all applicants who are not willing to oppose the Government issue of money. Let the Government issue the coin and the banks issue the paper money of the country...To restore to circulation the Government issue of money, will be to provide the people with money, and will therefore seriously affect your individual profit as bankers and lenders". -- Triumphant plutocracy; the story of American public life from 1870 to 1920, by Lynn Wheeler

"It will not do to allow the greenback, as it is called, to circulate as money any length of time, as we cannot control that." -- Triumphant plutocracy; the story of American public life from 1870 to 1920, by Lynn Wheeler

"Slavery is likely to be abolished by the war, power, and chattel slavery destroyed. This, I and my European friends are in favour of, for slavery is but the owning of labour and carries with it the care for the labourer, while the European plan, led on by England, is for capital to control labour by controlling the wages. THIS CAN BE DONE BY CONTROLLING THE MONEY". -- Triumphant plutocracy; the story of American public life from 1870 to 1920, by Lynn Wheeler

Goaded by the private bankers, much of Europe supported the Confederacy against the Union, with the expectation that victory over Lincoln would mean the end of the Greenback. France and Britain considered an outright attack on the United States to aid the confederacy, but were held at bay by Russia, which had just ended the serfdom system and had a state central bank similar to the system the United States had been founded on. Left free of European intervention, the Union won the war, and Lincoln announced his intention to go on issuing greenbacks. Following Lincoln's assassination, the Greenbacks were pulled from circulation and the American people forced to go back to an economy based on bank notes borrowed at interest from the private bankers.

Finally, in 1913, the Private Central Bankers of Europe, in particular the Rothschilds of Great Britain and the Warburgs of Germany, met with their American financial collaborators on Jekyll Island, Georgia to form a new banking cartel with the express purpose of forming the Third Bank of the United States, with the aim of placing complete control of the United States money supply once again under the control of private bankers. Owing to hostility over the previous banks, the name was changed to "The Federal Reserve" system in order to grant the new bank a quasi-governmental image, but in fact it is a privately owned bank, no more "Federal" than Federal Express. Indeed, in 2012, the Federal Reserve successfully rebuffed a Freedom of Information Lawsuit by Bloomberg News on the grounds that as a private banking corporation and not actually a part of the government, the Freedom of Information Act did not apply to the operations of the Federal Reserve. The year 1913 proved to be a transformative year for the nation's economy, first with the passage of the 16th "income tax" Amendment and the false claim that it had been ratified.

“I think that if you were to go back and try top find and review the ratification of the 16th Amendment, which was the internal revenue, the income tax, I think that if you went back and examined that carefully, you would find that a sufficient number of States never ratified that Amendment”. – U.S. District Court Judge James C. Fox (Sullivan vs United States, 2003).

Later in 1913, apparently unwilling to risk another questionable amendment, Congress passed the Federal Reserve Act over the Christmas holiday, while members of Congress who were opposed to the measure were at home. This was a very underhanded deal, as the Constitution which explicitly grants Congress the authority to issue the public currency, does not authorise it to delegate that authority, and so it should have required a new Amendment to allow Congress to transfer that authority to a private bank. But Congress did pass it, and President Woodrow Wilson signed it (as he had promised the bankers that he would, in exchange for generous campaign contributions). Wilson later regretted that decision, stating: “I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is now controlled by its system of credit. We are no longer a government by free opinion, no longer a government by conviction and vote of the majority, but a government by the opinion and duress of a small group of dominant men”. – Woodrow Wilson 1919.

The next year, World War One started, and it is important to remember that prior to the creation of the Federal Reserve, there was no such thing as a world war.

The First World War started between Austria-Hungary and Serbia, but quickly shifted to focus to Germany, whose industrial capacity was seen as an economic threat to Great Britain, who saw the decline of the British Pound as a result of too much emphasis on financial activity to the neglect of agriculture, industrial development, and infrastructure (not unlike the present day United States).

Although pre-war Germany had a private central bank, that bank was heavily restricted, and inflation kept to reasonable levels. Under government control, investment was guaranteed to internal economic development, and Germany was seen as a major power. So, in the media of the day, Germany was portrayed as the prime instigator of World War One, and subsequently, not just defeated, but had its industrial base flattened.

Following the Treaty of Versailles, Germany was ordered to pay the war costs of all of the participating nations, even though Germany had not actually started the war. This amounted to three times the value of all of Germany itself. Germany's private central bank, to whom Germany had gone deeply into debt to pay the costs of the war, broke free of government control, and massive inflation followed (mostly triggered by currency speculators), permanently trapping the German people in endless debt.

When the Weimar Republic collapsed economically, it opened the door for the National Socialists to take power. Their first financial move was to issue their own state currency which was not borrowed from private central bankers. Freed from having to pay interest on the money in circulation, Germany blossomed and quickly began to rebuild its industry. The media called it "The German Miracle". TIME magazine lionized Hitler for the amazing improvement in life for the German people and the explosion of German industry, and even named him TIME Magazine's “Man Of The Year” in 1938.

Once again, Germany's industrial output became a threat to Great Britain, resulting in these comments:

"Should Germany merchandise (do business) again in the next 50 years, we have led this war (WW1) in vain". - Winston Churchill in The Times (1919)

"We will force this war upon Hitler, if he wants it or not". - Winston Churchill (1936 broadcast)

"Germany becomes too powerful. We have to crush it." - Winston Churchill (November 1936 speaking to US - General Robert E. Wood).

"This war is an English war and its goal is the destruction of Germany". - Winston Churchill (- Autumn 1939 broadcast) .

Germany's state-issued value-based currency was also a direct threat to the wealth and power of the private central banks, and as early as 1933 they started to organise a global boycott against Germany to strangle this upstart ruler who thought he could break free of private central bankers!

As had been the case in World War One, Great Britain and other nations threatened by Germany's economic power looked for an excuse to go to war, and as public anger in Germany grew over the boycott, Hitler foolishly gave them that excuse. Years later, in a spirit of candour, the real reasons for that war were made clear:

"The war wasn't only about abolishing fascism, but to conquer sales markets. We could have, if we had intended to, prevented this war from breaking out without firing one shot, but we didn't want to". - Winston Churchill to Truman (Fultun, USA March 1946).

"Germany's unforgivable crime before WW2 was its attempt to loosen its economy out of the world trade system and to build up an independent exchange system from which the world-finance couldn't profit any more. ...We butchered the wrong pig". - Winston Churchill (The Second World War - Bern, 1960).

As a side note, we need to step back before WW2 and recall Marine Major General Smedley Butler. In 1933, Wall Street bankers and financiers had bankrolled the successful coups by both Hitler and Mussolini. Brown Brothers Harriman in New York was financing Hitler right up to the day war was declared with Germany. And they decided that a fascist dictatorship in the United States based on the one on Italy would be far better for their business interests than Roosevelt's "New Deal" which threatened massive wealth re-distribution to recapitalise the working and middle class of America. So the Wall Street tycoons recruited General Butler to lead the overthrow of the US Government and install a "Secretary of General Affairs" who would be answerable to Wall Street and not the people, would crush social unrest and shut down all labour unions.

General Butler pretended to go along with the scheme but then exposed the plot to Congress. Congress, then as now in the pocket of the Wall Street bankers, refused to act. When Roosevelt learned of the planned coup he demanded the arrest of the plotters, but the plotters simply reminded Roosevelt that if any one of them were sent to prison, their friends on Wall Street would deliberately collapse the still-fragile economy and blame Roosevelt for it. Roosevelt was thus unable to act until the start of WW2, at which time he prosecuted many of the plotters under the Trading With The Enemy Act. The Congressional minutes into the coup were finally released in 1967 and became the inspiration for the movie, "Seven Days in May" but with the true financial villains erased from the script.

"I spent 33 years and four months in active military service as a member of our country's most agile military force -- the Marine Corps. I served in all commissioned ranks from second lieutenant to Major General. During that period I spent more of my time being a high-class muscle man for Big Business, for Wall Street and for the bankers. In short, I was a racketeer, a gangster for capitalism. I suspected that I was just a part of a racket at the time. Now I am sure of it. Like all members of the military profession I never had an original thought until I left the service. My mental faculties remained in suspended animation while I obeyed the orders of the higher-ups. This is typical with everyone in the military service. Thus I helped make Mexico and especially Tampico safe for American oil interests in 1914. I helped make Haiti and Cuba a decent place for the National City Bank boys to collect revenues in. I helped in the raping of half a dozen Central American republics for the benefit of Wall Street. The record of racketeering is long. I helped purify Nicaragua for the international banking house of Brown Brothers in 1909-12. I brought light to the Dominican Republic for American sugar interests in 1916. In China in 1927 I helped see to it that Standard Oil went on its way unmolested. During those years, I had, as the boys in the back room would say, a swell racket. I was rewarded with honours, medals and promotion. Looking back on it, I feel I might have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three city districts. I operated on three continents". -- General Smedley Butler, former US Marine Corps Commandant,1935

As President, John F. Kennedy understood the predatory nature of private central banking, he understood why Andrew Jackson fought so hard to end the Second Bank of the United States. So Kennedy wrote and signed Executive Order 11110 which ordered the US Treasury to issue a new public currency, the United States Note.

Kennedy's United States Notes were not borrowed form the Federal Reserve but created by the US Government and backed by the silver stockpiles held by the US Government. It represented a return to the system of economics on which the United States had been founded, and this was perfectly legal for Kennedy to do. All told, some four and a half billion dollars went into public circulation, eroding interest payments to the Federal Reserve and loosening their control over the nation. Five months later John F. Kennedy was assassinated in Dallas Texas, and the United States Notes pulled from circulation and destroyed (except for samples held by collectors). John J. McCloy, President of the Chase Manhattan Bank, and President of the World Bank, was named as part of the Warren Commission, presumably to make certain that the banking dimensions behind the assassination were concealed from the public.

As we enter the eleventh year of what future history will most certainly describe as World War Three, we need to examine the financial dimensions behind the wars.

Towards the end of World War Two, when it became obvious that the allies were going to win and dictate the post war environment, the major world economic powers met at Bretton Woods, a luxury resort in New Hampshire in July 1944, and hammered out the Bretton Woods agreement for international finance. The British Pound lost its position as the global trade and reserve currency and its place was taken by the US dollar (part of the price demanded by Roosevelt in exchange for the US entry into the war). Without the economic advantages of being the world's central currency, Britain was forced to nationalise the Bank of England in 1946. The Bretton Woods agreement, was ratified in 1945, and in addition to making the US dollar the global reserve and trade currency, obliged the signatory nations to tie their currencies to the dollar. The nations which ratified Bretton Woods did so on two conditions. The first was that the Federal Reserve would refrain from over-printing the dollar as a means to loot real products and produce from other nations in exchange for ink and paper; basically an imperial tax. That assurance was backed up by the second requirement, which was that the US dollar would always be convertible to gold at $35 per ounce.

Of course, the Federal Reserve, being a private bank and not answerable to the US Government, did start overprinting paper dollars, and much of the perceived prosperity of the 1950s and 1960s was the result of foreign nations' obligations to accept the paper notes as being worth gold at the rate of $35 an ounce. Then in 1970, France looked at the huge pile of paper notes sitting in their vaults, for which real French products like wine and cheese had been traded, and notified the United States government that they would exercise their option under Bretton Woods to return the paper notes for gold at the $35 per ounce exchange rate. Of course, the United States had nowhere near the gold to redeem the paper notes, so on August 15th, 1971, Richard Nixon "temporarily" suspended the gold convertibility of the US Federal Reserve Notes.

This "Nixon shock" effectively ended Bretton Woods and many global currencies started to disengage from the US dollar. Worse still, since the United States had collateralised their loans with the nation's gold reserves, it quickly became apparent that the US Government did not in fact have enough gold to cover the outstanding debts. Foreign nations began to get very nervous about their loans to the US and understandably were reluctant to lend any additional money to the United States without some form of collateral. So Richard Nixon started the environmental movement, with the EPA and its various programs such as "wilderness zones", Road-less areas", Heritage rivers", "Wetlands", all of which took vast areas of public lands and made them off limits to the American people who were technically the owners of those lands. But Nixon had little concern for the environment and the real purpose of this land grab under the guise of the environment was to pledge those pristine lands and their vast mineral resources as collateral on the national debt. The plethora of different programs was simply to conceal the true scale of how much American land was being pledged to foreign lenders as collateral on the government's debts; eventually almost 25% of the nation itself.

With open lands for collateral already in short supply, the US Government embarked on a new program to shore up sagging international demand for the dollar. The United States approached the world's oil producing nations, mostly in the Middle East, and offered them a deal. In exchange for only selling their oil for dollars, the United States would guarantee the military safety of those oil-rich nations. The oil rich nations would agree to spend and invest their US paper dollars inside the United States, in particular in US Treasury Bonds, redeemable through future generations of US taxpayers. The concept was labelled the "petrodollar". In effect, the US, no longer able to back the dollar with gold, was now backing it with oil. Other peoples' oil, and the necessity to keep control over those oil nations in order to prop up the dollar has shaped America's foreign policy in the region ever since.

But as America's manufacturing and agriculture has declined, the oil producing nations faced a dilemma. Those piles of US Federal Reserve notes were not able to purchase much from the United States because the United States had little (other than real estate) which anyone wanted to buy. Europe's cars and aircraft were superior and less costly, while experiments with GMO food crops led to nations refusing to buy US food exports. Israel's constant belligerence against its neighbours caused them to wonder if the US could actually keep their end of the petrodollar arrangement. Oil-producing nations started to talk of selling their oil for whatever currency the purchasers chose to use. Iraq, already hostile to the United States following Desert Storm, demanded the right to sell their oil for Euros in 2000 and in 2002, the United Nations agreed to allow it under the "Oil for food" program instituted following Desert Storm. One year later the United States re-invaded Iraq, lynched Saddam Hussein, and placed Iraq's oil back on the world market only for US dollars.

Following 9-11, the clear US policy shift away from being an impartial broker of peace in the Middle East to one of unquestioned support for Israel's aggressions, only further eroded confidence in the Petrodollar deal and even more oil-producing nations started openly talking of oil trade for other global currencies.

Over in Libya, Muammar Gaddafi had instituted a state-owned central bank and a value-based trade currency, the Gold Dinar. Gaddafi announced that Libya's oil was for sale, but only for the Gold Dinar. Other African nations, seeing the rise of the Gold Dinar and the Euro, even as the US dollar continued its inflation-driven decline, flocked to the new Libyan currency for trade. This move had the potential to seriously undermine the global hegemony of the dollar. French President Nicolas Sarkozy reportedly went so far as to call Libya a “threat” to the financial security of the world.

So, the United States invaded Libya, brutally murdered Gaddafi (the object lesson of Saddam's lynching not being enough of a message, apparently), imposed a private central bank, and returned Libya's oil output to dollars only. The gold that was to have been made into the Gold Dinars is, as of last report, unaccounted for.

According to General Wesley Clark, the master plan for the "dollarification" of the world's oil nations included seven targets, Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan, and Iran (Venezuela, which dared to sell their oil to China for the Yuan, is a late addition). What is notable about the original seven nations originally targeted by the US is that none of them are members of the Bank for International Settlements, the private central bankers private central bank, located in Switzerland. This meant that these nations were deciding for themselves how to run their nations' economies, rather than submit to the international private banks.

Now the gun sights of the bankers are on Iran, which dares to have a government central bank and sell their oil for whatever currency they choose. The war agenda is, as always, to force Iran's oil to be sold only for dollars and to force them to accept a privately owned central bank.

The German government recently asked for the return of some of their gold bullion from the Bank of France and the New York Federal Reserve. France has said it will take 5 years to return Germany's gold. The United States has said they will need 8 years to return Germany's gold. This suggests strongly that the Bank of France and the NY Federal Reserve have used the deposited gold for other purposes, and they are scrambling to find new gold to cover the shortfall and prevent a gold run. So it is inevitable that suddenly France invades Mali, ostensibly to combat Al Qaeda, with the US joining in. Mali just happens to be one of the world's largest gold producers with gold accounting for 80% of Mali exports. War for the bankers does not get more obvious than that!

Americans have been raised by a public school system and media that constantly assures them that the reasons for all these wars and assassinations are many and varied. The US claims to bring democracy to the conquered lands (they haven't; the usual result of a US overthrow is the imposition of a dictatorship, such as the 1953 CIA overthrow of Iran's democratically elected government of Mohammad Mosaddegh and the imposition of the Shah, or the 1973 CIA overthrow of Chile's democratically elected government of President Salvador Allende, and the imposition of Agusto Pinochet), or to save a people from a cruel oppressor, revenge for 9-11, or that tired worn-out catch all excuse for invasion: “weapons of mass destruction”. Assassinations are always passed off as "crazed lone nuts" to obscure the real agenda.

The real agenda is simple. It is enslavement of the people by the creation of a false sense of obligation. That obligation is false because the Private Central Banking system, by design, always creates more debt than money with which to pay that debt. Private Central Banking is not science, it is a religion; a set of arbitrary rules created to benefit the priesthood, meaning the owners of the Private Central Bank. The fraud persists, with often lethal results, because the people are tricked into believing that this is the way life is supposed to be and no alternative exists or should be dreamt of. The same was true of two earlier systems of enslavement, ‘Rule by Divine Right’ and ‘Slavery’, both of which are systems designed to trick people into obedience, and both of which are now recognised by modern civilization as illegitimate. Now we are entering a time in human history where we will recognise that ‘rule by debt’, or rule by Private Central Bankers issuing the public currency as a loan at interest, is equally illegitimate. It only works as long as people allow themselves to believe that this is the way life is supposed to be.

But understand this above all else, Private Central Banks do not exist to serve the people, the community, or the nation. Private Central Banks exist to serve their owners, to make them rich beyond the dreams of Midas and all for the cost of ink, paper, and the right bribe to the right official.

Behind all these wars, all these assassinations, the hundred million horrible deaths from all the wars lies a single policy of dictatorship. The private central bankers allow rulers to rule only on the condition that the people of a nation remain enslaved to the private central banks. Failing that, any ruler will be killed, and their nation invaded by those other nations which are already enslaved to private central banks.

The so-called "clash of civilizations" we read about on the corporate media is really a war between banking systems, with the private central bankers forcing themselves on to the rest of the world, no matter how many millions must die for it. Indeed the constant hatemongering against Muslims lies in a simple fact. Like the ancient Christians (prior to the Knights Templar's private banking system), Muslims forbid usury (the lending of money at interest), and that is the reason why the American government and media insist that Muslims must be killed or converted. They refuse to submit to currencies issued at interest. They refuse to be debt slaves. So off to war American children must go, to spill their blood for the gold of the money-junkies. We barely survived the last two world wars. In the nuclear/bio weapon age, are the private central bankers willing to risk incinerating the whole planet just to feed their greed? Apparently so.

Flag waving and propaganda aside, all modern wars are wars by and for the private bankers, fought and bled for by third parties unaware of the true reason why they are expected to be killed and crippled. The process is quite simple. As soon as the Private Central Bank issues its currency as a loan at interest, the public is forced deeper and deeper into debt. When the people are reluctant to borrow any more, that is when the Keynesian economists demand the government borrow more to keep the pyramid scheme working. When both the people and government refuse to borrow any more, that is when wars are started, to plunge everyone even deeper into debt to pay for the war, then after the war to borrow more to rebuild. When the war is over, the people have about the same as they did before the war, except the graveyards are far larger and everyone is in debt to the private bankers for the next century. This is why Brown Brothers Harriman in New York was funding the rise of Adolf Hitler.

As long as Private Central Banks are allowed to exist, inevitably, as night follows day, there will be poverty, hopelessness, and millions of deaths in endless World Wars, until the Earth itself is sacrificed in flames to Mammon. The path to true peace on Earth lies in the abolishment of all private central banking everywhere, and a return to the state-issued value-based currencies that allow nations and people to become prosperous.

Michael Rivero

Forrás: Meet Your Strawman

(folytatjuk)

Rovat: 

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap