Ismerd meg a STRÓMANODAT! – I. rész

A stróman

Idézet a Stróman rovat leírásából:

A stróman – szalmabábú/szalmaember – kifejezést Magyarországon is használják olyan személyek leírására, akik egy másik ember nevében/helyett járnak el, képviselik azt, annak üzleti érdekei védelmében (ahogy a madárijesztő „helyettesíti” a gazdát a földeken a madarak elijesztésével) – bár néha nem egészen jogszerűen. Az itt használt jelentés némileg eltérő, ám a lényeg ugyanaz: egy velünk párhuzamosan „létező”, ránk bizonyos dolgokban hasonlító entitást jelölünk a ’stróman’ szóval. De csupán ennyi a hasonlóság a két jelentés között.

A sorozatunkban bemutatott példák/adatok ugyan közvetlenül az angol/amerikai viszonyokra érvényesek, EBBEN a formában, ám a jelenség világszerte nagyon hasonló. Az olvasó mondhatja, hogy „nem, ez nálunk nem így van” – hiszen a Vasfüggöny mögött és később is, kissé máshogy folytak a dolgok, mint Nyugaton. Kissé eltérő jogrendszerrel – ám ha valamelyest eltérően is, ezek a dolgok világszerte érvényesek, így Magyarországon is. Az alapok ugyanazok. Ezen ismeretek hiányában csak körbe-körbe kerenghetünk a jog, pénzügyek, emberi jogok világának útvesztőiben.

Westminster - angol parlament

A képen a Londonban található Angol Parlament épületét láthatjuk.

Nézzünk egy kis fejtörőt:

 1. Kik találkoznak itt rendszeresen?
 2. Mit csinálnak ők?
 3. Segítenek neked bármilyen formában is?

Ha a válaszaid ezek:

 1. „A kormány tagjai”
 2. „Az országban élő embereket képviselik” és
 3. „Igen, törvényeket alkotnak, melyek az én és a családom érdekeit szolgálják”

… akkor hadd gratuláljunk a tökéletesen hibás válaszaidért.

Nem jött össze a dolog? Oké, próbáljunk meg egy másikat:

 1. Mikor törölték el a rabszolgaságot?
 2. A rabszolgaság jogszerű volt?
 3. Van-e bármilyen adósságod bármilyen pénzügyi intézet felé?

Íme a válaszok:

 1. Egy kereskedelmi cég alkalmazott tisztségviselői.
 2. Azon dolgoznak, hogy minél több pénzt és vagyontárgyat vegyenek el tőled.
 3. Nem, egyáltalán nem, magukon segítenek, nem rajtad.
 4. A rabszolgaságot SOHA nem törölték el, és téged jelenleg is rabszolgaként tartanak nyilván.
 5. Igen, a rabszolgaság „jogszerű”, bár nem „törvényes” (fel kell ismerned a különbséget).
 6. Nem, nem tartozol egyetlen pénzügyi intézménynek sem.

Kicsit furcsának tűnik a dolog? Ha igen, olvass tovább!

A HATALMON LÉVŐKNEK VAN EGY NAGY TITKA…

Az adófizetés OPCIONÁLIS!

A járműregisztráció OPCIONÁLIS!

A bírságok megfizetése OPCIONÁLIS!

A bíróságon való megjelenés OPCIONÁLIS!

Meglepődtél? Nos – akkor ezt kapd ki:

Minden jelzálog és kölcsön a legelső naptól kezdve TELJESEN KI VAN EGYENLÍTVE –  ha akarod, ismét kifizetheted, de nem muszáj!!

Ha még soha senki nem mondta el neked, hogy van egy strómanod, elég meglepőnek találhatod ezeket a dolgokat.

A strómanodat akkor hozták létre, amikor még túl kicsi voltál ahhoz, hogy bármit is megérts a dolgokból. Persze el is titkolták a dolgot, mivel a céljuk az volt, hogy átverjenek téged, és igen hatékonyan használták fel ellened azóta, hogy létrehozták.

Ideje talán megtanulnod róla egyet, s mást, hogy megtudd, mit tehetsz, hogy ne használják ellened. A tanulás a legfontosabb lépés. Egy utat kell bejárnod, tele felfedezésekkel, bár, attól tartunk, amit találsz majd, nem lesz túl kellemes. Ennek ellenére, ha cselekszel is a tanultak alapján, az egész életedet jobbá teheted. Ha azt hiszed, adósságaid vannak, kimászhatsz belőlük, ha kiállsz a jogaidért, és nem hagyod, hogy továbbra is átverjenek. Érdekel a dolog? Ha igen, kezdjük az első lépésekkel, és tudd meg, honnan származik a strómanod, és miért kell vele foglalkoznod.

Az egész akkor kezdődött, amikor a szüleidnek volt egy kellemes közös estéje, és később világra jöttél. Lehet, hogy nem emlékszel pontosan a körülményekre, hogy melyik nap, hét, hónap is volt az, akkoriban nem nagyon foglalkoztál ilyesmivel.

Aztán eltelt még pár hónap, még mindig nem voltál tudatában a dolgoknak, ám a strómanodat már megalkották, és használni is kezdték, hogy néhány tisztességtelen embert gazdaggá tegyenek. Ez nem a te hibád volt. Azért történt, mert a szüleidet bepalizták azzal, hogy azt higgyék, muszáj regisztráltatniuk a születésedet. Ezért igényeltek egy születési anyakönyvi kivonatot, nem értve, mit is okoznak ezzel. És tényleg, mi történt?

A hatóságok szerint:

 1. elvesztették a tulajdonjogukat a kisgyermekük felett (ez vagy te).
 2. hozzájárultak a stróman megalkotásához.

Ezért persze nem lehet hibáztatni őket, mivel senki nem mondta el nekik, mi fog történni, vagy mi történhet. Senki nem magyarázta el nekik, mi az a stróman, és hogy hogyan lehet a gyerekük ellen használni. valójában a regisztráció egy szerződés, bár semmis, hiszen a hatóságok nem tárták fel teljesen a vonatkozó adatokat, illetve a szülők szerződési szándéka sem volt kifejezett.

A gyermek regisztrációjával átadták a „tulajdonjogot” a hatóságoknak, és önmagában már ez feljogosítja a hatóságot, hogy ha akarják, bármikor elvegyék a gyereket a szüleitől (gyámság alá helyezzék). Ez addig van érvényben, amíg a gyerek el nem éri a felnőttkort, ahogy azt az egyes rendeletek meghatározzák. Ez persze nem törvényes, de miután a gyermek születését regisztrálták, legális. A két szó között hatalmas különbség van, muszáj lesz megértened, mit jelentenek.

Mi az a stróman? A stróman egy kitalált jogi entitás, amit abban a reményben hoztak létre, hogy ha majd a gyermek felnő, át lehet verni annyira, hogy azt higgye, ő maga a stróman (ami természetesen nem igaz), így minden elképzelhető költséget, terhet az ő nyakába lehet varrni, amit pedig a szemfényvesztők a strómanra terheltek.

Hogyan hozzák létre a strómant? Az eljáráshoz kell egy (fölösleges) anyakönyvi kivonat, amiről a szülők azt hiszik, hogy a gyermeké, és hogy szüksége van rá (ezek egyike sem igaz). ha a babát James-nek nevezik el, és a családneve Martin, gondolhatnánk, a születési anyakönyvi kivonatra is a James Martin név kerül. Ha ez van rajta, akkor ez egy valódi születési anyakönyvi kivonat. Ugyanakkor, ha bármilyen másik név áll rajta, akkor az nem egy születési anyakönyvi kivonat, hanem egy, a James Martint utánzó stróman alapítólevele. Az esetünkben a strómant ilyen alternatív nevek illethetik: „JAMES MARTIN”, „Mr James Martin”, „Martin, Mr James”, vagy bármi más, ami nem és csakis „James Martin”.

Miért hozzák létre a strómant? A válasz: „hogy mindenféle költségeket és büntetéseket lehessen a stróman nyakába varrni, majd elhitetni az emberi James Martinnal, hogy fizesse ki ezeket az összegeket” – Csak néhány példa ezekre a tételekre: jövedelem-adó, helyi adó, örökösödési illeték, vagyonosodási adó, útadó, vám, kamatadó, üzemanyag-jövedéki adó, banki költségek, és egy sereg más tétel, amit az ezzel foglalkozó profik ki bírnak találni, bízva abban, hogy sosem veszed észre, hogy SOHA NEM ÉRTETTÉL EGYET EZEKKEL, ÉS NEM IS SZÜKSÉGES, HOGY EZEKET KIFIZESD!

Forrás: Meet Your Strawman

(folytatjuk)

Rovat: 

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap