A UCC jogérvényesítés mint „harc nélküli harc”

11 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
admin
A UCC jogérvényesítés mint „harc nélküli harc”
Harc nélküli harc

 

Lehet, hogy többeket elgondolkoztat az alábbi kép...

Harc nélküli harc - érvényesítheted a jogaidat!

Tudom, hogy rejtelmes üzenetnek tűnhet a kép, ezért most bővebben írok arról, hogy

A UCC jogérvényesítés miért harc nélküli harc?

Aki már találkozott a harcművészetekkel, az lehet, hogy ismeri ezt az alapfilozófiát is

„...nem létezik ellenfél vagy ellenség, hanem partner van, akit vezetnünk és irányítanunk kell.”

Amennyiben alaposan ismered A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat? oldalt, akkor te is megerősítheted, hogy harcról szó sincs, teljes mértékben partnernek tekintjük a velünk kapcsolatban állót, akit viszont meglehetős határozottsággal tájékoztatunk, a lépéseire pedig megfelelően reagálunk.

Az alapfilozófia és az alapállás tisztázása után, gyarorlatiasabban folytatom.

Klasszikus UCC jogérvényesítési lépések hitel esetében

  1. lépés

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat? oldal alapos megismerése után, az állítólagos banktól, vagy pénzintézettől célszerű rákérdezni az aktuális hitel, vagy kölcsön eredetére, a Sophia levele, Hitel felszámolására használható jogi eszköz és a Mintalevél a hitel, vagy kölcsön törvényességének tisztázására részekben leírtak megismerése alapján, saját levélben.

Milyen válasz várható?

  1. A hitelek elenyésző részében várható a hitel eredetének, ezzel pedig a törvényességének az igazolása. Ha netán ilyen választ kapsz, akkor nyugodtan aludhatsz, törvényes a hiteled, nem vagy becsapva.
  2. Túlnyomó részt, a hitelező nem tudja igazolni a hitel eredetét, világossá válik számodra is, hogy a hiteled törvénytelen, ezzel pedig csalás áldozata vagy. A döntésedtől függ, hogy a nyilvánvaló csalás ellenére is fizeted a hiteledet, avagy a válaszoló személy, vagy személyek nevének ismeretében, érvényesíted a UCC-ben rögzített jogaidat, vagyis jelzed, hogy nem fogadod el a választ, mert nem igazolta a hitel eredetét, törvénytelen hitelt pedig nem kívánsz fizetni, ugyanakkor Udvarias értesítést küldesz a válaszoló(k)nak.
  1. lépés

Amennyiben továbbra is követeléssel lép fel az állítólagos hitelező cég nevében az állítólagos ügyintéző, akkor folyamatosan számlázhatod az ellened irányuló akciókat, illetve számla-emlékeztetőket küldhetsz mindaddig, amíg folytatják az ellened irányuló akciót.

  1. lépés

Kevesen fedezték még fel, kevesen ismerik és értik, ezért most külön is kitérek rá.

Aki holmi levelezési játékszernek tekintette volna eddig a UCC jogérvényesítést, annak nyomatékosan jelzem, hogy igen súlyos tévedésben van.

Nézzük a folyamatábrát:

UCC jogérvényesítési folyamatábra

Mit látsz legalul, a szürkített képeken? Nézd csak meg, alaposan...

Mi a lényege? A neked kárt okozó személy a saját vagyonával felel, az okozott kár háromszorosával!Vajon az ellened jogtalanul eljáró állítólagos alkalmazott, ezt akarhatja?

Amennyiben profivá akarod magad képezni ezen a téren is, akkor itt a segédanyag: OPPT UCC Toolbox

Természetesen, nem az a fő cél, hogy az ellenünk jogtalanul eljáró vagyonát ilyen mértékben vegyük igénybe kárenyhítésre, hanem az, hogy a mi kirablásunkat akadályozzuk meg, – ki-ki, egyénileg. Végső eszközként persze, a 3. lépés is rendelkezésre áll, tehát igencsak fajsúlyos a UCC jogérvényesítés.

Zárszóként

Érthető voltam? Sikerült kifejtenem azt, hogy a UCC alapján történő jogérvényesítés miért harc nélküli harc?

Amennyiben igazad van, akkor alapos felkészültséggel és következetességgel ugyan, de nagyon jó eséllyel érvényesítheted a jogaidat – ráadásul harc (és ügyvédi közbenjárás, bíróság stb.) nélkül, Te, saját magad!

 

admin
A nyúl hordja a puskát és visszalő

Igen, ebben az esetben erről van szó...

Nem kell tehetetlenül szenvedni a megalázottság és a kirablottság fogságában, lehetőség van a törvényes út betartására, a törvényesség érvényesítésére.

kázé
EOS Faktor

Kedves Tamás,   kb 2 hete habzsolom az oldaladon lévő infókat, kezd összeállni a kép. ( 2 nap után még káosz volt, erről tudsz is ) Az állítólagos lakáshitelemmel kapcsolatban elkezdem a UCC jogérvényesítést. Volna 1 kérdésem: Volt személyi hitelem is a Credigennél, amit késedelmes fizetések miatt átvett az Eos Faktor, és alá is írtam a "megállapodást peren kívüli fizetési ütemezésre" Ez másfél éve volt, ekkor még a UCC-ről nem hallottam. Én úgy érzem, hogy velük most ugyanúgy eljárhatok ilyen jogérvényesítéssel, igazolniuk kell ugyanúgy a "hitel" eredetét, mintha bank lenne. Ebben szeretnék megerősítést.   Köszönettel, Zoltán
 
 
 

admin
Más a két jogrendszer

Kedves Zoltán!

Más a két jogrendszer, vagyis az állítólagos magyar jog és a UCC párhuzamosan is érvényesíthető.

Szerintem is alkalmazhatod a UCC alapján történő jogérvényesítést, akkor is, ha az állítólagos magyar jog szerint már tartozáselismerő nyilatkozatot tettél. Most akkor az eredet tisztázását kéred, de immár a UCC alapján.

Bizonyára ismered, de megerősítésként, az OP könyvéből ezeket a fejezetek ajánlom a szíves figyelmedbe:

http://op.harmoniaban.org/konyvlap/a-hitel-mint-rablas

http://op.harmoniaban.org/konyvlap/jogervenyesites

A megismerésük után, ez az oldal az, amit tüzetesen kell ismerni és betartani a jogérvényesítéshez:

http://op.harmoniaban.org/ucc-jogervenyesites

Sok sikert néked, hogy a törvénytelen kirablásodat megakadályozhasd!

 

kázé
Kedves Tamás

Kedves Tamás
Köszönöm a választ, és lenne még kérdésem a számlázással kapcsolatban : a díjtáblázat 5-ös és 14-es pontjában 500 az érték. Gondolom elírás lehet, mert az 500 unciát én sokallom. 0,500 vagy 5.000 akart lenni ?
Köszönettel, Zoltán
 

admin
Helyes a megadott uncia

Kedves Zoltán!

Az adott téma esetében, helyes a megadott 500 uncia.

Egyébként ez a legkevesebb, mert a többi a duplája, négyszerese, tízszerese, vagy akár húszszorosa is lehet.

kázé
Próbálom értelmezni, hiszen

Próbálom értelmezni, hiszen egy sikeres akcióhoz minden fontos elemet érteni kell. Ha pl. egy kibocsátott számlán az áll, hogy 17.000 , akkor ez 17 ezer uncia ezüst ? Eddig azt hittem, hogy 17 ( a pont után tized-század-ezred áll ). Forintban kifejezve ( az állítólagos forintban ) nagyságrendileg 70 millió Ft vagy 70 ezer Ft. És az ilyen nagyságrendű számlából lesz bőven, ahogyan a példákból látom. Nyilvánvalóan nem az a cél, hogy a hozzánk hasonlóan megtévesztett embereket "levegyük" ennyi pénzre, értem hogy más a cél. A kiküldött számlák elsősorban az ügymenet részét képezik, segítenek a másik fél gondolkodásában, felelősségvállalásában. Szeretném érteni a számlák nagyságrendjét a jelenlegi Ft-ban is.
Köszönettel, Zoltán
 

admin
Az angol eredeti a mérvadó

Kedves Zoltán!

Akkor a további szempontok

  1. Amennyiben a magyar nyelvű fordtás netán hibás, vagy pontatlan, akkor az angol nyelvű eredeti a mérvadó, amelyek szintén megtalálhatók a honlapon.

  2. Amennyiben törvénytelen követeléssel jelentkezik egy embertárs, akkor én egyetértek ekkora érték megadásával, A standard UCC gyakorlatot ugyan nem ismerem, de az angol eredetit UCC szakértők fogalmazták meg, így nyugodtan hagyatkozhatunk rájuk.
  3. Forintosítás nincs, mert az árfolyamfüggő. A számla alapján, fizikai ezüst-öt kellene a törvénytelenül eljárónak átadnia a számla kibocsátójának.

  4. Valóban, nem az a cél, hogy a számla kiegyenlítésre kerüljön, hanem az elsődleges cél az, hogy a törvénytelenség leálljon.

  5. Végső eszköz az okozott kár 3-5 szörösének behajtása a bizonyíthatóan kárt okozókon.
kázé
válasz a számlázásra

Kedves Tamás,  Ennek feldolgozása eltartott nálam egy ideig, de fontosnak tartom, hogy ezzel is tisztában legyek. Hamarosan közzéteszem a levelezéseimet, mert elkezdtem én is a jogérvényesítést. Köszönöm a munkádat !  Zoltán

kázé
NAV

Kedves Tamás, látom hogy 2014.03.12.-ei dátummal tájékoztatást adtál a Nav elnökének, gondolom tértivevényesen ment a levél. Az lenne a kérdésem, hogy átvették-e, ill hogy kaptál-e bármilyen választ, esetleg cáfolatot ezzel kapcsolatban. Köszönöm, Zoltán

admin
E-mail ment

Természetesen, az elektronika korszakában, e-mail is használható a tájékoztatásra, ezért én is abban tettem meg. Nem postai úton történt, amely jelentős költséggel járt volna.

Az olvasás visszaigazolásokból tudom, hogy nem csak egy, hanem több embertárs is olvasta.

Az, hogy akik már tájékoztatást kaptak róla, avagy saját maguk is tájékozódtak már, azok mit kezdenek a tényekkel? – Az már nem az én dolgom...

Jómagam „csak” teszem a dolgom... – remélem, hogy más is tájékozódik a jogi változásokról és a jogi lehetőségekről, ez ugyanis minden egyes ember érdeke. Jelzem, hogy az emberek 95-99%-a tájékozatlan ebben a kérdésben.

A jog-halottnak nyilvánítható rabszolgatartó rendszer persze mindent megtesz azért, hogy jogosnak tüntesse fel az immár jogalap nélkülit.

Ez van, ebben az átmeneti korszakban élünk...

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap