UCC jogérvényesítés - állítólagos Cetelem bank

13 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
Anonymous
UCC jogérvényesítés - állítólagos Cetelem bank

Első lépésben, kértem az állítólagos bankot, hogy igazolja a jogszerű működését, illetve a nekem adott kölcsön eredetét. A levelem a csatolt fájlban található.

Nos, az állítólagos Cetelem már válaszolt....Küldött egy jó pár dokumentumot, ugyanakkor kikerülte annak megválaszolását, hogy a UCC alapján (Egységes Kereskedelmi Kódex, amely a nemzetközi kereskedelem alapja) van nemzetközi működési engedélye, helyette a szintén állítólagos magyar jogra hivatkozott, a pénz eredetére és az adósságom eltörlésére vonatkozóan pedig semmilyen választ nem adott.

Természetesen, az elszámolást küldte......És ha valami nem tetszik forduljak bírósághoz, vagy a pénzügyi békéltető testülethez... magyarul pereljem be őket! Na azt leshetik!

Megy a következő lépés, vagyis az UDVARIAS ÉRTESÍTÉS, már van is két aláíró személy akinek küldhetem személyesen! Ha további fejlemény lesz, rögtön megosztom itt is!

admin
Az állítólagos Magyar Cetelem Zrt. jogalap nélkül működik

A fentiekből következően, milyen tények állapíthatók meg a UCC (Uniform Commercial Code - Egységes Kereskedelmi Törvénykönyv) jogrendje alapján?

  1. Az állítólagos Magyar Cetelem Zrt. nem cáfolta azt a tényt, hogy a működési engedélye visszavonásra került volna, ezért igaz az a megállapítás, hogy jogellenesen működik.
  2. Nem igazolta a kölcsön adott hitel eredetét, ezért csalásról van szó, így a UCC jogrend alapján, Kiss Virág nem tartozik az állítólagos Magyar Cetelem Zrt.-nek.
Anonymous
Fejlemények cetelem bank ügyben

Az Akció és a kísérő levélre megjött a válasz.....

Egy csekk a 2 havi elmaradásomról. És mellékelek egy elszámolást ami azért érdekes mert a hitelkártyám már rég nem aktiváltam így nem is használom.Múlt héten újra elküldtéklevélben a már elküldött dokumentumok másolatát. A héten hol telefonon hol meg sms-ben zaklatnak....Valamelyik nap csak 9 szer kellett egymás után kinyomnom a telefont ! Az a furcsa hogy minden nap keresnek és utána jön a segítő szándékú sms és mindig azt írja hogy a Mai napon még segíteni akarnak és megadnak egy telefon számot hogy én hívjam fel őket......Már rohadtul unom az egész bagázst.Levelet majd csak következő fizetéskor tudok küldeni nekik...........Addig már többször kaptam fenyegető sms-t hogy átadják az adósság kezelő osztálynak az ügyet...............De ez a minden napos zaklatás tényleg idegesítő ! De már én nem félek tőlük mert igen is FELSZABADÍTOTTAM MAGAM !Mikor utoljára beszéltem velük telefonon kértem hogy csak levélben kommunikáljanak,és nem adtam meg a kért adatokat sem......Nem egy könnyen adta fel az ügyintéző a dolgot. EZEK NEM ÉRTENEK A SZÉP SZÓBOL ! Most várom majd a fejleményeket.

admin
Btk. 222. § és számlázás

Kedves Virág!

A telefonos zaklatás leállítására, két nagyon hatásos eszközt ajánlok a figyelmedbe

  1. A Btk. (Büntető törvénykönyv) 222. §-a így szól:

Zaklatás

222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Érdemes ezt a hívó fél tudomására hozni.

  1. Minden egyes telefonhívás számlázadó, 1.000 uncia ezüst értékben, annak, akinek már küldtél Udvarias értesítést. Az összesnek, akinek a nevét már ismered az ügyintézésed kapcsán és Udvarias értesítést is küldtél már neki.
    Röviden: bárki zaklat, az összes ismert ügyintézőnek kell számlát küldeni.
Anonymous
Segítség a számla íráshoz

Köszönöm a választ ezt fogom tenni...Megkapja majd az állítólagos otp,cetelem,cofidis alkalmazottjai.....Bár a számla íráshoz jó lenne egy kis segítség.....Ha már alkalmaztad valamelyik banknál.

Üdvözlettel:Kiss Virág

Anonymous
Hitelkártya

Rám is rám sóztak két hitelkártyát is a Cetelemnél.Az elsőt azt aláírtam anno, a másodikra egyáltalán nem emlékszem.Nem is igényeltem egyiket sem.
A másodiknál vettem egy monitort 60 ezer forintért,volt 30 ezer forint önerőm,és a maradék 30 ezret a cetelem adta az Auchan-ban.
Kitöltötték a papírokat,és kaptam postán 4 db csekket,amin be kellett fizetnem a kölcsön kapott 30 ezer forintot,annak nem kevés kamataival együtt,amit én rendben teljesítettem is.
A vásárlást követő egy hónapon belül,a postaládámba volt bedobva egy hitelkártya,ez áprilisban történt.
Meglepődtem,de azt hittem azért küldték,mert a másik kártyát rendesen fizettem.
Decemberig nem is nyúltam a kártyához.
Hitel szerződést nem kaptam,csak most,amikor reklamáltam akkor küldtek ki egy állítólag általam aláírt szerződést.
A lényeg: az összesen a két kártya hitel összegére, 480 ezer forintra már visszafizettem: 1.600.000.-ft-ot, de mivel minden hónapban 10-én jön a nyugdíjam,ők meg 7-én számolnak el,állítólag emiatt a tőketartozásom nem hogy csökkent ,hanem nőtt,most kb. 510 ezer forint.7 éve fizetem a kártyákat, 4 éve inaktív a kártya mind a kettő, a késedelmes befizetések miatt.A tény akkor is az,hogy 1.600 ezer forintot fizettem már ki nekik,és a tőke tartozás meg nőtt.
Na ebből elég volt!Nem fizetek tovább egyetlen fillért sem!!!!!
Tud valaki nekem segíteni,hogy mit tehetek?Ja és még valami: korábban volt náluk egy személyi hitelem,azt a férjemmel együtt vettük fel,és sikeresen vissza is fizettem,semmi probléma nem volt.
A hitelkártyáknál a férjem nem volt jelen,semmi módon,nem lett adóstárs,nem volt közös egyik kártya sem,nem is kértek semmiféle jövedelemigazolást,semmit.
Egyébként a második kártyánál tőlem sem kértek semmit,azt sem tudom,miért küldték.
Most amikor kikértem a másolatokat, az egyik hitelkártyához mégis oda lett téve a férjem 4 évvel korábbi jövedelemigazolása,amit anno a személyi hitelhez kértek be.
Magyarul: a hitelkártya szerződéshez hozzá csapták a férjem 4 évvel korábbi jövedelem igazolását is.Visszaéltek az adataival!
De ez még semmi: a férjem nevére is küldözgetik a felszólító leveleket.
Nit tehetek most?Mert tovább nem vagyok hajlandó fizetni!Tud valaki segíteni esetleg nekem?köszönöm előre is.

admin
Te segíthetsz magadnak

Kedves „Wilda”!

A honlapon leírtak alapján, Te segíthetsz magadnak!

A teljes honlapot javaslom, hogy tanulmányozd, kiemelten pedig a Hogyan érvényesítheted a UCC-ben rögzített jogaidat? oldalt.

Anonymous
Köszönet

Kedves András!Köszönöm válaszát,meg fogom próbálni valahogyan értelmezni.Üdvözettel:Wilda

Anonymous
Érdeklödés

Nékem kölcsönöm van a Cetelem Zrt nél ezért szeretném tudni a fejleményeket.Már nagyon elegem van a bankok átveréséből.

admin
A tisztánlátáshoz

Kedves Vályi István!

A tisztánlátáshoz mindenképpen javasolt ennek a honlapnak az alapos tanulmányozása, az OP könyvhttp://op.harmoniaban.org/op-konyve – alapján.

Anonymous
Tisztelt Andrássy úr köszönöm

Tisztelt Andrássy úr köszönöm válaszát.De amit javasolt annak útvesztőjében elakadtam.
Magyarul nem értek sokat belőle.Mivel ehhez jogász kéne.
Barátsággal:
Vályi István

admin
Kitartás, türelem, alaposság

Kedves István!

Bevallom, hogy eleinte jómagam számára is elég nehezen érthető volt. Alapos és folyamatos tanulmányozzással viszont már egyre világosabb.

Neked is ezt javaslom, ne add fel, légy kitartó és alapos... tudom, hogy egy-két nap még kevés a megértéshez, de a fáradozás mindenképpen megéri.

Anonymous
hitel

Üdv Mindenkinek!

Nekem a cetelemnél személyi hitelem van. + milliót vettem fel lassan öt éve. A futamidő 72 hó. 2014 novemberében fizetem az utolsó részletet. Fél évente emelnek a törlesztő részleten 3ezer forintot, valami svájci frank biborjára hivatkozva. A törlesztő részlet tartalmaz 6-7-8ezer forintos biztosítást is. Azt sem tudom mire jó!!! És miért ilyen drága??? A lakásomra fizetek 1500ft-ot havonta!!?? Futamidő végén kíváncsi vagyok mit találnak még ki majd!! Nem fog simán menni a lezárás azt előre sejtem! Sajna belefáradtam, hogy küzdjek velük, de ne adja isten, hogy újra erőt vegyek magamon mert akkor végük! Egyébként furcsállom, hogy se fiókjuk se ügyfélszolgálatuk nincs. Csak egy pénztáruk van valahol a Váci úton.

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap