Egy sikeres jogérvényesítés

1 tartalom / 0 új
Anonymous
Egy sikeres jogérvényesítés

Alapvetően 3 részből áll az ügy:

  1. állítólagos K&H Bank  - hitelkártya

  2. állítólagos Erinum Capital Zrt.  – 3. fél, mint Engedményes (engedményezés történt)

  3. állítólagos Monori Járásbíróság – Engedményes fizetési meghagyás eljárást, majd az ellentmondásomat követően polgári pert indított ellenem

Egy állítólagos K&H hitelkártya ügyében írtam meg az ezen az oldalon lévő formanyomtatványok segítségével az első levelem a bank felé közel 2 éve. Ez volt a tisztázás kérés, kértem a bankot, hogy igazolja felém az ügylet törvényességét illetve cáfolatokat kértem a UCC dokumentumokkal kapcsolatban. A válaszból kitűnik, hogy nem adták meg a kért adatokat és cáfolatokat. Ezután még volt egy pár levél, összesen 9 embernek ment Udvarias értesítés. Ezeket mind nem tettem itt közzé, hiszen formanyomtatványok, és lényegét tekintve a levelek egyformák. Kitartó, higgadt és következetes hozzáállást igényelt, tekintve hogy a bank folyamatosan kerülte az érdemi válaszadást és nekem közben nem volt javasolt a lényegtől eltérni, miszerint törvénytelen a követelésük, amennyiben ezt az általam kért információkkal nem tudják egyértelműen megcáfolni.

Közben a bank felmondta a szerződést, majd fél év múlva engedményezést hajtott végre, amit tértivevényes levélben közölt velem. Ezt láthatod, érdekesség: az Engedményes első levele (ami egy fizetési felszólítás) nem került külön borítékba, hanem beletették a bank (azaz Engedményező) által küldött levél borítékjába. Az Engedményes fizetési felszólításában SEMMILYEN azonosító adat nincs rám nézve!!! Na akkor még egyszer, nehogy elkerülje a figyelmedet: KAPTAM EGY FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁST, AMIBEN SEMMI NEM UTAL ARRA, HOGY NEKEM KÜLDTÉK, AMENNYIBEN NEKEM KÜLDTÉK MI ALAPJÁN KÉNE FIZETNEM ÉS HOGY MENNYIT!!! Innentől kezdve vált érdekessé a történet, hiszen előtte a bankkal a nagy semmiről levelezgettünk, ekkortól viszont már egy behajtásban profinak tartott céggel,  akinek a vállalkozási profilja a pénzbehajtás. Bekerült a történetbe a szándék és az energia. Az állítólagos Erinum Capital Zrt. semmilyen általam kért információt nem adott, és mivel egyértelműen és félreérthetetlenül leírtam felé mindent, ezért nem volt más választása, minthogy fizetési meghagyás eljárást ( fmh )indítson. ( persze le is mondhatott volna a követelésről ) Az fmh eljárás volt az egyetlen esélye, abban reménykedett, hogy elvétem a határidőn belüli ellentmondást. ( ami 15 nap ) Tudom, ez a magyar jogszabályok szerinti és nem UCC, de a közjegyzőnek SEMMI felelőssége az ügyben, egyfajta „robotként” üzemel egy fmh eljárásban. Ellentmondás hiánya esetén viszont végrehajtható okiratot készít. Ezen kívül pedig egy fhm-ban történő ellentmondás a UCC –ben is alkalmazott CÁFOLATNAK minősül.

Tehát ellentmondtam, és egyben kíváncsian vártam, hogy Engedményes ( fmh-ban Jogosult a neve ) pert indít-e, hiszen az ellentmondás után a perré alakulás csak úgy automatikus, ha Jogosult ( innentől már felperes ) pénzt fizet még be és beadja a keresetet. Pert indított! Hurrá, gondoltam, lesz itt is tapasztalatom. És lett is. A bemásolt anyagok közé nem tettem be a felperesi keresetet, az teljesen átlagos anyag, a neten bárhol találsz hasonlót, ahol hitelkártya szerződéssel kapcsolatos a kereset. Túl hosszú lett volna, és nincs benne érdemben fontos információ, csak annak bizonygatása, hogy alperes ennyivel meg annyival tartozik és ilyen meg olyan paragrafusra hivatkoznak közben. A Bírónőnek küldött anyagokat már láthatod, természetesen a közjegyzőnek és a Bírónőnek is ment az Udvarias értesítés. Ez nagyon fontos hogy megtörténjen, hiszen kicsi az esély, hogy egy bíró tud ezekről, és neki is joga van ezt megtudni, ezen kívül azt is tudnia kell, hogy nekem is lehet majd felé követelésem. (felelősséget kell vállalnia a tetteiért) A bíróságra – a Bírónőnek – elküldött levél után pedig a pert megszüntették. A velem közölt ok: Felperes visszavonta a keresetét. Ügyes. Mármint a kivitelezés és az indoklás. Természetesen elfogadható, beismerő vallomást kapni már nem volt célom.

Felperesi beadvány óta 4 hónap, elmaradt tárgyalás óta 2 hónap telt el, és eddig nem kaptam semmilyen megkeresést vagy követelést.

UCC jogérvényesítés nélkül ez nem történt volna meg. Nélküle az engedményezés után game over, hiszen a hatályosnak mondott magyar törvények szerint már nincs semmilyen jogod egy engedményezést követően, egyszerűen csak fizetned kell és kész. Valójában az engedményezéssel teszik „törvényesnek” TŰNŐVÉ  a követelést, a legtöbb ember megijed a faktoring cégek határozott szándéka és fellépése hatására és aláír mindenféle részletfizetési megállapodást, amibe bele van rakva egy tartozáselismerő nyilatkozat is. Ez az egyetlen esélyük, és ha nem írod alá, az pedig a Te esélyed egyben. (Ha már aláírtad, akkor is van esély, olyan sikeres ügyem is van)

Az engedményezés folyamatát az ügyemben érdemes jól nyomonkövetni: A bank kiküld egy engedményezési értesítőt, az Engedményes pedig egy fizetési felszólítást, amiben nincs semmilyen azonosító adat. Ugyanabba az Engedményező által feladott borítékba beletesz az Engedményes egy „adategyeztető” iratot, és arra kér, hogy töltsem ki. Miért is????? Talán nem tudja az adataimat? Idézek az adategyeztetőből: „A fenti adatok önkéntes kitöltése hozzájárulhat a tartozás megfizetését elősegítő, esetleges fizetési könnyítések megállapításához.” Ezzel arra utal, ha nem töltöm ki, az hátrányos lesz a részletfizetés lehetőségére. Ha kitöltöm, akkor reménykedhetem. Ha érted a UCC-vel véghezvitt behajtás és végrehajtás kivitelezését ( minden végrehajtás a UCC szerint történik ma is Magyarországon! ) , akkor tudhatod, hogy ez az adategyeztető TELJESEN másról szól!!! Az igazi célja, hogy ELISMERD a tartozásod. Önkéntesen és dalolva. Ügyes! Az Engedményes pedig azért nem írta rá a fizetési felszólítására a rám és a szerződésre érvényes adatokat, mert NEM VOLT MÉG A BIRTOKÁBAN A KÖVETELÉS!!! Az adategyeztető kitöltésével én ruháztam volna fel az Engedményest a követelés birtoklására. Aláírást kértek tőlem az adategyeztető legalján, és a megnevezés: ÜGYFÉL!!! Még csak véletlen sem adós. Légy résen!!!

Ennek következtében a bank (Engedményező ) részéről elküldött – és okiratba foglalt – értesítés engedményezésről CSALÁS! Indíthattam volna büntetőpert ( ott ki kell adni az engedményezési szerződést, minden adatával együtt ), de nem tettem. Az már egy másik játék lenne. Én maradok ebben a játszmában. És különben is, megbüntetnék valamennyi pénzre, és akkor mi van? Nagyjából annyi, mint amikor egy szúnyog megcsíp egy elefántot. Az egyik Zrt. áttol egy kis pénzt a másik Zrt.-be, ahol a tulajdonosok nagyjából ugyanazok.

Összefoglalva: a bank követelése törvénytelen. A faktorcég követelése MINDEN SZEMPONTBÓL törvénytelen, az állítólagos engedményezési szerződést ( valójában adás-vételi ) hét lakat alatt őrzik, üzleti titok a lakat neve. Csak hagyatéki ügyben és büntetőügyben kell kiadniuk, de van tapasztalatom olyan hagyatéki ügyben, ahol nem adták ki és közjegyző nem tett ez ügyben semmit!!!

Az engedményezések csoportosak, a legtöbb az ellenérték befizetésével válik hatályossá, ez benne van a szerződésben. Nem szokták igazolni a hatálybalépést, tehát nincs hatályos engedményezési szerződés!!! ( ennek az ellenkezőjét majd akkor fogom leírni, ha látok egyetlen-egy bizonyítékot, azaz szerződést – nem biancot – és banki igazolást a kifizetésről ) Ha fmh-t követően bíróság lesz belőle, és belemész a „játékukba”, akkor véged van. Miért? Mert a bíró szégyenbe akar hozni és meg is fogja tenni, olyanokat fog kérdezni, mint pl. Ez az Ön aláírása? Megkapta a pénzt? stb. Ez alapján hoz majd döntést, mert egy polgári perben ( a hatályosnak mondott magyar törvények szerint ) NINCS JOGOD KÉRNI  az engedményezési szerződést. Az egyetlen jogod, hogy a bíró PÁRTATLAN legyen, és nem az. Egy banki tulajdonú cég alkalmazottja.

Levelezésemből kiszedtem az azonosító adatokat, a kimenő leveleken helyükre X-ek kerültek, a bejövő leveleken pedig radírozva lettek. Nekem is és levelező ”partnereimnek” is joguk van a névnélküliséghez. Amúgy sem ellenük voltam, magamért álltam ki.

Kérlek, ha a word-ben küldött leveleimet felhasználnád ( mivel ezek nem mintalevelek ), mindenképp írd át!!! 2 okból:

  • Jó ötletnek tűnik, ha sokan használnánk ezt a jogérvényesítést, de mégsem látnának TELJES  hasonlóságot a levelek között

  • ha a tartalom megváltoztatása nélkül alakilag nem tudod átírni, az annyit jelent, hogy teljesen MÉG NEM ÉRTED a UCC jogérvényesítés folyamatát ( ha nem érted, akkor lesz egy pont, ahol feladod )

Természetesen, az OP magyar honlapon fellelhető mintaleveleket használd bátran, sőt! azokon meg NE változtass semmit!!!, csak a hiányzó részeknél pótold az adataiddal.

Ezek a mintalevelek egy banki hitel vagy kölcsönszerződés  tisztázásához kellenek, illetve utána az Udvarias értesítéshez.

Az én általam küldött többi levél NEM MINTALEVÉL, csak azért tettem közzé, hogy bizonyosságot és ÖTLETEKET adjak.

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap