Értsd meg a szerződési jogot és nyersz

Értsd meg a szerződési jogot és nyersz

Az alábbi leírás A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat? 1. lépéséhez, a jogrendszer és a törvényesség tisztázásához illetve a 4. lépéséhez, a kártérítési igény benyújtásához ad további támpontokat.

Idézet a cikkből: „Minden válasz a 4 kategória egyikébe tartozik. Az első kettő tisztességben és irányításban tart. Az utolsó kettő tiszteletlenségben hagy és veszíteni fogsz.”

Ha tudni szeretnéd, hogyan csalnak jogi csapdába egy eljárásban, legyen az egy banki követelés vagy bármilyen „hivatali” ügy, és ha azt is tudni szeretnéd, mit és hogyan kell tenned, hogy nyerj minden ellened fellépővel szemben, akkor az alábbi cikk kötelező olvasmány.

Közjegyzői tiltakozás és Tiszteletlenség UCC 3-505

A következő kivonatok TISZTELETLENSÉGI ELJÁRÁS KÖZJEGYZŐI IGAZOLÁS című dokumentumból származnak, melyet a Legfőbb Oktatási és Védelmi Minisztérium (SEDM) alkotott meg és bocsájtott ki. Ez egy részletes összefoglalója a folyamatnak és az alárendelt alapvető elgondolásnak. Nézd meg a lenti linket a teljes PDF dokumentumért.

NOTARY CERTIFICATE OF DISHONOR PROCESS

Utánközlése itt: NOTARY CERTIFICATE OF DISHONOR PROCESS

Mit értünk Közjegyzői Tiltakozás és Tiszteletlenség alatt UCC 3-505?

A kereskedelmi helyrehozó folyamatokban, bármilyen kereskedelmi vita esetén a közjegyző bevonásának célja, hogy hitelt érdemlő, elfogadható bizonyítékokat gyűjtsünk és használjuk fel a vita rendezéséhez. A közjegyző egy köztisztviselő a kormányon belül, és mint ilyen, a hivatalos nyilvántartásaikat „nyilvános nyilvántartásnak” tekintik és fel vannak mentve a Hearsay szabály alól, Szövetségi Bizonyítási Szabály 802.

Hogy sikeres legyél a kereskedelmi helyrehozásban, mint hitelező, mint szuverén, alapvető, hogy ismerd és értsd a Tisztesség és Tiszteletlenség fogalmát a szerződés jogban.

Tisztesség – Tiszteletlenség

Bármit, amit az életben csinálsz –egy nyújtott szolgáltatás tervezete, vagy számlája, apró munkák elvégzésének kérése, vagy egy levél, ami azt kérdezi, miért nem nyújtottad be az adókat, csak egy tervezet (egy ajánlat). Minden alkalommal, amikor egy személy, cég, vagy ügynökség megszólít, légy tudatában annak, hogy talán helytelen válaszadásra csábítanak. A törvény által 72 órád (3 napod) van arra, hogy megváltoztasd a döntésed arról, hogy belemész-e bármilyen szerződésbe. Amikor válaszolsz, muszáj kielemezned, hogy ténylegesen mit kérnek tőled, mit kell tenned, vagy teljesítened, vagy vajon csinálsz-e feltevéseket arról, hogy mi is lett kérve. Minden válasz a 4 kategória egyikébe tartozik. Az első kettő tisztességben és irányításban tart. Az utolsó kettő tiszteletlenségben hagy és veszíteni fogsz.

  1. Feltételekkel elfogadod az ajánlatot

  2. Elfogadod az ajánlatot

  3. Vita; vagy,

  4. Figyelmen kívül hagyod, csendben vagy, belenyugszol

A hitelezők gyakran kovácsolnak előnyt a kereskedelmi tudatlanságodból annak érdekében, hogy tiszteletlenségbe állítsanak vagy csalogassanak és veszted okozzák. Ezt többféleképpen viszik véghez, mint például:

  1. Olyan felháborító előterjesztést, követelést, vagy ajánlatot tesznek, amivel vitára csalnak.

  2. Arra csábítanak, hogy olyan módon válaszolj, ami technikailag vita.

  3. Olyan távoli válaszadási időt adnak, hogy nem válaszolsz 72 óra alatt.

  4. Nem mondják el neked, hogyan lesz bizonyos (való) az előző tiszteletlenség.

  5. Egyáltalán nem válaszolnak neked, így nem tudod, hogy mi történt

Néhány tiszteletlen válasz tartalmazza (a következőket): Reklamálni egy szolgáltatást és megtagadni a fizetést, vitatni egy költséget a hitelkártya kimutatáson, egyáltalán nem válaszolni valakinek, aki bosszant téged, válaszolni egy valótlan vagy felháborító válasszal.

Emlékezz, minden tény irreleváns (lényegtelen, a tárgyhoz nem tartozó) és kirepül az ablakon, amikor tiszteletlenség van. A bíró csak ellentmondás esetén tud közbenjárni. Ha kikötés (egy ajánlat elfogadása feltételekkel) van, azzal nincs dolga és ez a vége. Energiád és kontrolod van, ha tisztességben maradsz.

Közjegyzői Tiltakozás és Tiszteletlenség UCC 3-505 – a UCC cikk itt található:

§ 3-505. EVIDENCE OF DISHONOR.

Egységes Kereskedelmi Kódex

U.C.C. – CIKK 3 – ÉRTÉKESÍTHETŐ OKIRATOK

.. 5. RÉSZ. TISZTELETLENSÉG

  § 3-505. TISZTELETLENSÉG BIZONYÍTÁSA.

    (a) A következők bizonyítékként elfogadhatók és tiszteletlenség vélelmét teremtik meg, valamint a tiszteletlenség bármilyen észrevételét (jelét) határozzák meg:

(1) egy szabályos formai dokumentum, ahogy a (b) alfejezetben adva van, tiltakozásnak értendő:

(2) az intézményezett, fizető bank, vagy előadó bank állítólagos bélyegzője vagy irata, vagy az okirat kísérője állítja, hogy a jóváhagyás vagy fizetés el lett utasítva, kivéve, ha az elutasítás okai ki vannak jelentve és az okok nem egyeznek meg a tiszteletlenséggel.
 
(3) Az intézményezett, kifizető bank, vagy behajtó bank szokásos üzletmenetben tartott  könyve, vagy nyilvántartása, ami tisztességtelenséget mutat, akkor is ha nincs bizonyítva, hogy ki csinálta meg a bejegyzést.

 (b) A tiltakozás egy tiszteletlenségi igazolás, amit az Egyesült Államok egy konzulja, alkonzulja vagy egy közjegyző, vagy egy más személy állít ki, akinek van meghatalmazása arra, hogy a törvény által olyan esküket adminisztráljon, ahol tisztességtelenség történt. Ez talán olyan információk alapján készül, ami kielégítő annak az embernek. A tiltakozásnak azonosítania kell az okiratot és igazolnia, hogy elkészült e vádhatározat, és ha nem, meg kell adni az okot, hogy miért nem készült, és igazolni kell, hogy az okirat meg lett becstelenítve nemelfogadással, vagy nemfizetéssel. A tiltakozás azt is igazolja, hogy tiszteletlenségi jegyzet ki lett adva néhány, vagy az összes résztvevőnek.

Forrás: Notary Protest and Dishonor UCC 3-505

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap