Felmerült kérdések..

9 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés
Anonymous
Felmerült kérdések..

Kedves Tamás és Kedves Fórum Tagok!!
Egy nagyon kedves ismerődöm által kerültem el ide hozzátok és rögtön beleástam magam az olvasmányok tanulmányozásába..:)
Elöljáróban szeretném megemlíteni, hogy magam is a CHF csapdában szenvedtem idáig...illetve egy rövid történet..hitelem törlesztőrészlete immár 150.000 Ft/havi részletre emelkedett amikor eljutottam odáig, hogy már nem tudom illetve akarom fizetni a banknak, hiszen ez már irreális minden szempontból. Az ügyem odáig jutott persze sok-sok telefonálás után (és azok után, hogy mindig közöltem az ügyintézővel, hogy szeretnék személyesen találkozni egy vezetővel, vagy valakivel, akivel meg tudok állapodni, hiszen lett volna vevőm is az ingatlanra...természetesen a személyes találka soha nem jött létre :( ),hogy a hitelemet felmondták és a KHR-ben tartanak nyilván..ami, mint sok hozzászólásból is láttam persze nem érdekelt, hiszen ki akar ezek után még egy hitelt életében felvenni..arról nem is beszélve, hogy ezek már csak ÁLLÍTÓLAGOS bankok...
Rövid történetem után.. miután most a bank egy összegben követeli tőlem a tőke és kamattartozásomat, gondoltam elkezdem a levelezést az állítólagos Raiffeisen Bankkal..:)
Több hozzászólásban is láttam, hogy a levelezések végeredménye az lett, hogy a bank felmondta az ügyféllel a szerződését és "BAR" listára tette (gondolom -mivel az nem derült ki egyik hozzászólásnál sem- aktív bar listásként szerepel a KHR-ben) és persze a tartozások összege hónapról-hónapra irreálisan magas kamatokkal növekednek..:(
Az ember aktív bar listásként élete végéig is szerepelhet és ha haláleset történik az örököse megkapja az akkora már hatalmas tartozást "ajándékba"..
EZ lenne a kérdésem...hogy a rengeteg levelzés után a végeredmény a KHR nyilvántartás, de évek múlva, ha bekövetkezik, hogy az "adós" elhunyt, abban az esetben mi a teendő??
Illetve a másik meglátásom, hogy ha feltesznek a KHR-be azzal bizonyos jogokat az emberek elveszítenek, ezt hogy lehetne megtámadni?
Szíves válaszodat és a hozzászólásokat előre is megköszönve maradok Tisztelettel:
Simon Angéla
Kívánok mindenkinek kitartást a hitelcsapdákban és mielőbbi megoldást! :)

Anonymous
Állítólag egyszer mindenki meghal

Kedves Angéla!

Az adósság csak akkor száll rá az örökösre, ha nem mond le róla. Ha lemond az örökségéről, akkor a magyar államra száll. A banknak végülis tök mindegy ki fizet, csak valaki fizessen...

A KHR csak itt, az állítólagos Magyarországon létezik, a világon máshol nem is hallottak még ilyenről. Sok ilyen unicumi van ám nálunk, de biztosan találkoztál már kemény dolgokkal.

Minél keményebben lépnek a bankok, annál nagyobb vaj van a fülük mögött. Tudod, amelyik kutya nagyon ugat, az csinált valami rosszat a tyúkokkal... Az, hogy feltettek a KHR-re, hozzácsapható a károkozásukhoz. Mivel már nem is állnak szóba önmagukat megnevezve az emberrel, csak jó, mert hamarosan a nyilvánosság elé fog kerülni az ügy, hiszen azok az ügyletek, amiket csináltak és csinálnak hitel címén, nem állják meg semmilyen bíróságon a helyüket, ha a megfelelő kérdéseket tesszük fel nekik.

Olvasgass az oldalon, okosodjunk és okuljunk együtt, mert az igazság mellettünk áll, amiből csak egy van ugye, esetleg különböző FORMÁT, ALAKOT láttat velünk.

Ne azonosulj a strómanoddal, a neveddel, a testeddel, semmivel ami nem te vagy, belül. És akkor rájössz, hogy ez az egész illúzió. És nem csak azért, mert mátrix világban élünk, hanem szó szerint is az, semmi nem az, aminek látszik. A hitel nem hitel, a NEVED nem a te neved, a személyid nem a te személyid, az autód nem a te autód, a gyereked nem a te gyereked, valójában tényleg semmid nincs, csak egy illúzió-burok, amit ezek bármikor kényük kedve szerint eloszlathatnak. Éppen ezért Te oszlasd el magadban el ezeket az illúziókat, és akkor nagy meglepetés már nem érhet.

A KHR-re meg tojj rá, meg a BAR listára meg a fekete listára, meg mindenféle ilyen marhaságra.

Ha nem vagy KHR-es akkor sem adnak pénzt, ha nem akarnak. Nekik csak az kell, hogy kitöltsd a hitelkérő lapot, abból már pénzt csinálnak, ha "megkapod" a pénzt, ha nem...

Ocsmány egy társaság..

Attila

Anonymous
Attila,

Attila, Nagyon köszönöm a frappàns és egyértelmű vàlaszodat..:-) Màr elkészìtettem a levelemet és természetesen publikàlni fogom a folyamatot.. Köszönettel és baràti üdvözlettel: Angéla

Anonymous
Kedves Angéla!

Kedves Angéla!

Szeretettel várjuk a történések eredményeit.

Ölelés!

Attila

Anonymous
Raiffeisen Bank

Kedves Fórumozók!

Egy ismerősöm által kerültem is és az UCC oldalára. Még csak most kezdtem böngészni mindkét oldalt. Ahogy elnézem elég sok olvasni valóm lesz. Most röviden leírnám az én történetemet és bármilyen tanácsot szívesen várok, amit előre is köszönök.

2005-ben vettünk egy kis házat, 50 nm (két lakásos kertes ház, a lakások albetétesítve vannak a telek közös osztatlan tulajdon). Akkor mivel nem volt elég önerőnk a vállalkozó intézte a hitelünket egy Takarékszövetkezetnél - utólag bele gondolva jobban jártunk volna, ha annál maradunk). 2007-ben egy ingatlan közvetetítő cégnél dolgoztam, amel hitelközvetítéssel is foglalkozott, mivel az ingatlan úgy mond ígényelt némi átalakítást és egyéb kisebb munkálatokat plussz volt egy személyi kölcsönünk megérdeklődtem az egyik hitelügyintézőnél - aki annyit értett hozzá mint macska az ugatáshoz -  tudna-e nekünk hitelt intézni valamelyik banknál úgy, hogy kiváltanánk a takarékszövetkezettől a jelzálog hitelünket, ill. kifizetnénk a személyi kölcsönt a maradékot pedig a házra fordítanánk. Kb. 3 hónapos huzavona után - már akkor vissza kellett volna lépnünk, hiszen teljesen alkalmatlan volt a hölgy a hitelügyintézéshez - a Raiffeisen Banknál vettünk fel 13 millió forint deviza alapú kölcsönt. Mi akkor érdeklődtünk a forint alapú hitel iránt, de lebeszéltek róla mondván annak túl magas a kamatja. A deviza árfolyam változására megnyugtattak bennünket, hogy csak pár ezer forint ingadozás lehet, max. 10 ezer forint. Ezzel megnyugodtunk, úgy kalkuláltunk hogy a havi 100 ezer forint törlesztőrészlet és a 10 ezer forint plussz még belefér a költségvetésünkbe. Talán egy év sem telt el és és több tízezer forinttal többet kellett fizetnünk havonta. Most jelenleg 210 ezer forintnál tartunk - vagyis tartanánk - ugyanis 2012 decemberében - más lehetőség nem lévén - beléptünk az árfolyamgátba, így is havi  142 ezer foritot fizetünk. A legnagyobb gond nálunk, hogy 2007-ben amikor a Raiifesientől felvettük a 13 millió forintot csak úgy kaptunk meg, hogy még egy ingatlan kellett fedezetként. Szegény anyósom és apósom jóindulatúan beleegyeztek, hogy az ő lakásuk legyen a másik fedezet. Most csak rájuk való tekintettel fizetjük a törlesztőrészletet, nehogy idős korukre az utcára kerüljenek. Különben hagynánk az egészet a fenébe vigye a bank, de előtte még felgyújtanám és csak a maradványokat kapná meg. A legszebb a dologban, hogy kifogtunk egy olyan szomszédot, akik negyvenegynehány évesen nem dolgoznak sehol segélyekből és a gyerekek után járó pénzekből élne és mást sem csinálnak csak hol az egyyik hol a másik szomszédot piszkálják. Nálunk odáig fajult a dolog, hogy én nem bírtam tovább - a párom sokat járt külföldre és vidékre - mert fenyegetve is voltam és beköltöztünk Pestre albérletbe a miénket pedig kiadtuk. 

Nagyon elvagyok keseredve, hogy mitévő legyünk. A magas törlesztő részlet miatt  - hiszen enni és rezsit fizetni muszály volt - más banknál keletkezett hiteleimet már nem tudom fizetni. Sorra kapom a behajtoktól a leveleket, hívogatnak telefonon. Nem értik meg, hogy nem azért nem fizetek mert nem akarok, hanem mert nem tudok. Az árfolyamgát még három évig kitart, de mi lesz utána nem tudom. Ügyvédre nem telik. Azt sem tudom, ha valaki igénybe vette az árfolyamgátat szembefordulhat-e a bankkal. 

Bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok az üggyel kapcsolatban. Előre is köszönöm. További szép napot és szebb jövőt kívánok minden bajba jutott Magyar embernek. 

 

 

Anonymous
Kedves Ágnes!

Kedves Ágnes!

A legelső, amit javasolni tudok, hogy döntsd el, melyik úton haladsz. A Magyarországon jelenleg alkalmazott jogrendszeren, a UCC keretein belül, vagy párhuzamosan a kettőn keresztül szeretnéd megoldani a problémát.

Ha az elsőt választod, mindenképpen szükséged lesz ügyvédre, mert úgy va kitalálva a rendszer, hogy a tárgyalásra be sem engednek, ha nincs ügyvéded.

Ha a másodikat választod, akkor sokat olvass itt az anyagokban, illetve a UCC anyagok között, és ahogy haladni fogsz az anyagokban, egyszer csak rájössz a megoldásra, mert a megoldás itt, ezen az oldalon (is) le van írva.

Ha a harmadikat választod, akkor légy nagyon figyelmes, hogy ne keverd a Magyar jogrendet a UCC-vel. Az egyetlen, amiben "lehet" keverni, az az aláírásodkor leírt: "Without prejudice UCC 1-308", és/vagy magyarul: "Jogfolytonosságom fenntartásával". Ezt mindig írd oda az aláírásodhoz (jó tanács).

Van itt, a honlapon egy jogérvényesítési lépéssorozat leírás, amit érdemes végigböngészned nagyon alaposan.

 

Anonymous
Védőoltások

Kedves UCC érvényesítő barátaim!

Ahogy a hozzászólások mutatják, a legnagyobb szükség az adósságkezelésben, valójában pénzügyi csalások elhárítása kíván figyelmet.
Szerencsémnek és goldolkodás módomnak köszönhetően nekünk nincs adósságunk, ezzel együtt teljességgel együttérzek e problémában levőkkel, kívánom, mielőbb globális felszabadulás legyen e téren is.

Adósságom nincs, viszont gyermekeim vannak. Az állam nem hagyja, hogy békében, egészségben neveljem őket. A Cionista rendszer a maga törvénykezésével több oldalról igyekszik 'szúrkálódni.'
 Néha nem is csak átvitt értelemben.
A KÖTELEZŐ 'védőoltások' méreginjekcióit ma már bizonyítottan és kizárólag csak a tömeges elbutulás, korai elhalálozás céljából adagolják felnövekvő társadalmunk csíráiba, gyermekeinkbe.
Aki nem lenne kellően tájékozott a témában, kérem írjon nekem a gajdan.imre72@gmail.com címre és elküldöm a szülők országos szövetsége által összeállított dokomentumokat.

Konkrétan pedig segítséget szeretnék kérni, hogyan fogalmazzam meg, melyik igazgatási szervhez címezve kellene érvényesíteni jogaimat. Ha már eldöntöttem, hogy gyermeket vállalok, nevelhessem legjobb tudásom, belátásom szerint!

Üdv; Imre
 

admin
A „védőoltások” kérdésében

Kedves Imre!

Jó kérdés, amelyben tanácsot adni nem kívánok, ámde együttgondolkozom veled.

A UCC jogérvényesítés szerint – http://op.harmoniaban.org/ucc-jogervenyesites – én ezt az eljárási sorrendet ajánlom megfontolandónak.

  1. Értesítés érkezik a „kötelező” védőoltásról.

  2. Udvarias értesítés küldése annak az embertársnak, aki küldte, a kísérőlevélben annak a kérelme, hogy ő maga, írásban és 100%-ban vállaljon felelősséget azért, hogy a „védőoltásnak” semmiféle további károsító és bármely más mellékhatása nincs, természetesen a UCC 1-308 alatti jogfenntartással.
    Ezt vélhetően senki sem meri kijelenteni.

  3. Várható további intézményi eljárás, ekkor már nyugodtan lehet folytatni a 2. pontban jelzett alappal.

Sok sikert néked, ha ennek alkalmazására kell, hogy sor kerüljön!

Anonymous
sablon minták?

Kedves Béla !

 

Javaslom,hogy olvasd végig az információkat és nem lesz olyan kérdésed, hogy sablon minták !

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap