A bankoknak már kifizették a jelzálogjogokat

A bankoknak már kifizették a jelzálogjogokat

Ha a bankok az értékpapír-piacon eladják a jelzálogjogokat, akkor hogyan tudnának valaha is tönkremenni?

A nyugdíjalapok, a biztosítótársaságok, a befektetési alapok stb. megvásárolják a jelzálogjogokat és egy összegben kifizetik a bankoknak az alaptőkét plusz a jutalékot is.

Tehát a bankot teljesen kifizették a jelzálogjog ellenében. Az ingatlantulajdonosok havi törlesztéseit a bankok továbbadják a befektetőknek. A jelzálogjog fennállása során a befektető a kamatos törlesztések miatt többet keres, mint amennyit a banknak kifizetett.

Mindezt, – ha vonakodva is – de elismerték a bankok is. Tovább nem hallgathatnak az ilyen típusú értékpapír-akcióikról. De akkor miért állítják, hogy összeomolhatnak? A befektetők által kapott tőke és ajutalék bőséges jövedelemhez jutattja őket.

Vajon a bankok árnyékkönyvelést vezetnek? Fizetnek adót ezen értékpapír-manőverek után?

Hol van az a pénz?

Hogy lehetett az, hogy a bankok 2008-ban beállítottak a kormányhoz, azt állítva, hogy azonnal meg kell menteni őket, különben összeomlik az ország gazdasága, miközben a jelzálogkölcsöneiket máris teljesen kifizették nekik? Hogy állíthatják az írországi bankok, hogy valamennyi házra tulajdonjogot tartanak fel, ha ezen jogokat máris eladták másoknak?

Henry Ford azt mondta:

„Nem is baj, ha az ország lakossága nem tudja,
hogyan működik a pénzügyi és a bankrendszer,
mert ha megértenék, azt hiszem, forradalom törne ki.”

Barry Fitzgerald
Lissarda
Cork

Forrás: Irish Examiner: Banks Have Already Been Paid for Mortgages

Az OP magyar nyelvű közösségének megerősítése

Idézet Az összes bankhitel csalás oldalról:

  1. A bank a klienseik aláírásából, valamint az úgynevezett szerződésekből és hitelekből csinál pénzt, melyen rajta van a vásárló aláírása. Ezeket a szerződéseket eladják egy harmadik félnek egy olyan eljárás során, melyet „szekuritizáció”-nak (securitisation)  hívnak, majd a harmadik fél eladja a szerződést a globális tőzsdepiacon. Ez egy teljes mértékben titkos és rejtett technika, melyben profithoz és jogtalan gazdagodáshoz jutnak. Ezt követően összenyalábolják ezeket a hiteleket, majd nyugdíj-alapként és biztosításként újból eladják az embereknek. Kellően össze van már Ön is zavarodva? Nem csoda, hiszen sok jogász és a legtöbb bíró nem is érti ezt az egészet, de épp ezért nekünk kell ezt tanulmányozni, hogy a bíróságon képesek legyünk megvédeni magunkat a „bankszterek”-kel, és azokkal szemben, akik jól értik, miről van szó. De ezt az embereknek is érteniük kell!
  2. Az Ön aláírásának, kötelezvényének, vagy jelzálog-szerződésének eladásával ők elvesztik az összes törvényes jogot bármilyen tulajdonra, amelyet ők finanszíroztak. Jogi értelemben ezt a „locus standi” elvesztésének hívják.
  3. Amikor egy bank „szekuritizálja” a hitelt, akkor a kölcsön összegének tőkéjét és a kamatráta teljes értékét előre megkapja. Ez azt jelenti, hogy az Ön hitelét már előre megszervezték egy harmadik féllel, aki persze be van biztosítva arra az esetre, ha Ön fizetésképtelenné válna – miközben persze Önnek fogalma sincs arról,  hogy mi folyik a háttérben.

Ajánlás

A bankrendszer és a hitel megértéséhez javasoljuk, hogy az OP könyvének ezt a fejezetét ismerd meg:

V. A hitel, mint rablás

A UCC alapján, hogyan érvényesítheted a jogaidat?

OPPT - Átláthatóság, igazság, integritás, felelősség, elszámoltathatóság

OP magyar honlap